CLICK HERE

Sunday, September 1, 2013

First year : Bachelor of food technology

Assalamualaikum.

One year in unisza as first year student of food technology. So this entry will be a compilation of all my old entries. I want to make it easier for me to read it again in future. Also as reference untuk freshie hewhew. InshaaAllah i will make it for each year after this. Semua ni aktiviti yang ada kaitan dengan fakulti dan kos ini sahaja :D

Orientasi
 part 1 - hostel unisza
part 2 - orientasi universiti
part 3 - orientasi fakulti

Aktiviti fakulti
part 1 - sambutan raya
part 2 - Chiang Mai
part 3 - pesta konvo
part 4 - MIFT
part 5 - MIFT
part 6 - aktiviti lepas final
part 7 - AGM

subjek
part 1 - semester 1
part 2 - semester 2

Lab
part 1 - bread and cake 
part 2 - chocolate
part 3 - chocolate

random

Bila senaraikan balik, rasa macam ehhh sikit je aktiviti setahun ni haha. Ke ada yang aku lupa update?wuu. Nasib baik ada MIFT buat penuh program lolololl. sebenarnya banyak tempat yang kitorang tak pergi time first year ni tauu sebab well u knoww well haha.contohnya utk subjek foodscience haritu patutnya kita pergi lawat kilang2 makanan utk tengok proses pengetinan pembungkusan etc.pastu ada lagi laa tempat yang kitorang tak dapat pergi.sedihlah jugakk:( apa2 pon setahun ni memang best.Banyak pengalaman.Banyak pengajaran.Dan setahun di sini bertambah cinta kami pada foodtech hehe. Belajar pon enjoy je haha :P Aku ni cakap macam dah lupa je stress menghafal sepanjang sem haritu kihkih. Yesss, we had a lot of assignments and quizzes, most of our subjects adalah subjek menghafal and we got stressed over it but still, enjoy! sebab bila kita sukakan apa yang kita belajar tu, enjoylah ye dak ? heheh.

so we gonna start our new semester as a second year student inshaaAllah. 
Fuhhh fuhh fuhh. 

Terbaru,
We dont know yet sama ada kami akan terus berada di kampus Gong Badak ataupun berpindah ke kampus baru di Besut. Aku pun tetiber jadi heartless je pindah tak pindah i just follow the flow. Tapi tetiber hati aku ni terasa je nak pindah sana hahaha! sebab tetiber malas nak duduk rumah sewa. Sebab leceh nak pergi kelas, kena tumpang kereta orang lagi. Dan aku rasa susah nak dapat suasana study yang terbaik. Lain org lain caranya. I dont think i can endure it for the whole semester. Takpelah kampus lama ke kampus baru yang penting niat menuntut ilmu kerana Allah.

Annyeong!

1 comment:

  1. salam. jemput datang memeriahkan mggu unit kaunseling, dan jemput juga dtg buat ujian personaliti, pada 23/10/2013 dari jam 8.30 - 5pm.ajak kawan2 datang sekali. kami akan ada di kampus tembila utk memberi konsultasi personaliti secara percuma.maklumat lanjut. boleh hubungi fasi anda ditalian 0126523798 atau kaunselor unisza anda.

    ReplyDelete