CLICK HERE

Thursday, May 22, 2014

final exam sem 4

Assalamualaikum.
Quick update and im updating this entry using phone ditemani cahaya bulan! Haha. Taktaulah apa rupanya kalau update guna phone. Kekonon merestkan diri selepas study. Konon jelah tu.
Nak update jadual exam dan subjek apa je ntok sem ni.
Dan untuk ibu dan ayah, ni jadual exam akak. Pray for me !


So all the best semua!
Jujurnya I feel like wargh dah hari jumaat ke lusa dah start first paper ape bende yang aku dah study taktahu la. Wkwkwk.
Usik itu tak kena, usik ini tak kena. Sudahnya? Update belog lols.

Tawakal saja,
Sesungguhnya Allah bersama-sama kita.





Saturday, May 17, 2014

Farewell Dinner dan Malam Pementasan Teater

Assalamualaikum !
 tetiba je hujung sem ni banyak pula aktivitinya. 
Tapi tak sempat nak update.
Dengan test, kelas ganti lagi. Time tu jugaklahh nak buat dinner. Time tu jugaklahh malam pementasan teater. Time tu jugaklahh ada test !
Pastu hari berturut-turut pulak tu, sabor jelah haha.


Farewell dinner for final year students 9 Mei 2014.

Buat di fakulti informatik je uolls. Manade pergi mewah2 kat hotel cam koranggg haha.
Rasanya diorang sengaja buat kat kampus baru ni sebab final year students kan tak pernah merasa kampus baru.
Ku saji kan gambar sahaja lah. Sebab memang takde benda aku nak cerita. Makan makan sampai sengkak lepastu ambik2 gambar je. haha.
Takde tangkap gambar ngan senior pon sebab mana rapat ngan senior -,- Duduk plak kat meja paling hujung disebabkan nak dekat dengan makanan haha.
Disebabkan malam gelap gulita dan panas pulak tu sampai bedak cair, tangkap gambar pon gitu2 je. Biasanya kalau ada apa2 event macamni confirm penuh memori henfon tangkap gamba tapi tidak malam ni. Tak sampai seratus pon rasanya gambar malam tu haha!
whatever it is perut kenyang sampai tak larat nak makan lagi. Pastu esok bangun pagi terbayang pula karipap sate kuih yang malam tadi dipandang sepi saja haha.
Tu lah, bila di depan mata tak dihargai. Bila dah hilang di mata baru menyesal. Eh ?





Malam Pementasan Teater 10 Mei 2014. 

Untuk sem ni, aku ambik koku teater. Pelakonnya 5 org je berserta 2 pelakon pembantu lol, tapi yang lain2 kerja belakang tabir.
Aku ngan wani sebagai Pengarah teknikal dan kesan-kesan khas
Entah hape bendenya aku pon taktau hahahaha! Ikutkan jelah. Cuma kena buat montaj. Dahlah tak reti edit2 video apebenda semua ni. Tapi redah jelah.
Alhamdulillah walaupun hasilnya takdelah daebak sangat tapi sekurang-kurangnya kita mencuba ;)
Dan tak boleh blah 80% music dalam video kitorang guna instrumental lagu EXO. haha amik kau, sapa suruh exotic jadi pengarah teknikal. wkwk.
nak harapkan lagu omputih memang taklah, iolls dengar lagu Taylor swift je haha. Lagu melayu? krikkkrikkk.

Pengarah teknikal dan kesan2 khas. Gambar atas tu ada orang editkan, kekonon nak nampak kesan2 khas. End up aku segan dengan gambar sendiri, tu lah nak sangat bajet D.O haha.

The whole class with fasilitator.
Takde boys pon, bak kata En Fadlisham "kelas kita semua gegirl" .
Mana boboy tah taktau la haha.

Preparation dari pagi sampai petang.

Para pelakon.

Tahniah kepada pelakon2 yang hebat, pengarah di luar sana anytime boleh contact mereka. Mereka ni semua drama queen haha.

Karya yang dipersembahkan adalah karya Hatta Azad Khan bertajuk "MAYAT".
Tajuk cam seram tapi sebenarnya cerita komedi.
Kalau nak tahu lebih lanjut boleh google haha.
Malam tu ada props mayat macam mayat sebenar kot. Tapi takde ambik gambar dengan beliau pon lol, walaupun props je tapi malam japgi mayat bebetul tido kat sebelah baru tau kuangkuangkuang.

Sekian saja, ingatkan lepas habis teater boleh berileks bersantai. Tapi kena buat report pula. Tapi takdelah susah mana reportnya, cuma kena melaporkan tugasan je.



Sekian saja update dari saya,
di kesempatan ini saya nak mengucapkan
selamat menduduki final exam kepada semua kawan-kawan sekelas Foodtecheroes !
Usah difikirkan result, tanggungjawab kita adalah berusaha sebaik mungkin dan selebihnya serah saja pada Allah. Dan cuba untuk tidak study semata-mata kerana exam :)

Study week study yer, jangan berhibernasi.
Ingat, kita manusia bukan beruang kutub nak hibernasi bagai.
Kahhh. Ini pesan pada diri sendiri juga, baru 2 hari asyik zzzz je. 

Aku kalau tidur macam taknak bangun langsung dah, bila bangun sampai lost seketika tapi kalau dah berjaga sepanjang malam pon boleh loll. 

Bye !






Thursday, May 15, 2014

sem 4 dah habis


 Alhamdulilllah semester 4 dah tamat ! 
Saki baki yang ada ni tinggal untuk study berusaha sekuat yang mampu untuk back up balik carry mark yang macam %^%$%#%$$% itu kekeke.
semester ni rasa macam kejap sangat, sebab banyak lab. Seminggu 2 kali pergi lab, 
pung pang pung pang tetiba je dah hujung minggu. Masuk minggu baru. 
Dan berulang-ulang lagi.
Tup tup dah sampai penghujungnya.
Yeay 4 semester lagi Ya Allahhh sekejap sangat rasaaaa. 
Macam tak percaya *tampartamparmuka*

awal sem tak busy, cuma busy dengan lab report. Dahlah kelas pun banyak batal. haha. tetiba je hujung sem busy gilaaa.
Dengan test, aktiviti koku, kelas ganti, dinner lagi.
Tidur pon jadi tak cukup, siap tidur atas lantai lagi tu sebab takut tak terjaga esok hari. lol.

Dan uniSZA adalah Universiti yang paling cepat habis sem ini,
2 Jun dah habis final exam. Then sempat lagi nak berjimba inshaaAllah di Penang pulak kalini ! haha. Kawan dengan orang Penang, haruslah menjenguk kampung halaman beliau, ye dak ? haha. Takde orang korea ke kat sini, kalau tak boleh juga ikut balik Korea lol.

I'll update soon dengan aktiviti2 hujung semester ini. Entahlah lama tak tulis blog rasa malas dah nak tulis. Kena amik mood dulu. haha. 
Tapi lek luu, banyak masa kott. study week takkan nak study je, mestilah meluangkan masa beronline. So slow slow lah update haha. 

Last class ! Next sem dah masuk third year ;)


Dan hari terakhir sem ni lah ada kejadian yang berlaku haha.
Takkan dilupakan sampai bebila selagi hayat dikandung badan ewah.
Aku ngan piya otw balik dari hanta member yg nak balik rumah kat Jerteh, lepas maghrib. Then kitorang merayau sana sini cari pasar malam. Tanya orang sampai 3 kali. Akhirnya jumpa pasar malam tapi kecik gila ! Tak boleh nak dikatakan pasar malam pon. Nak beli apa pon taktahu, nak beli murtabak dah habis plak. Last2 beli aiskrim pulut je. Then masa otw balik unisza kereta habis minyak! lol. Pepaham jelah kereta sewa, diorang rosakkan meter minyak. Hanya tuhan jelah yang tahu perasaan kitorang, dahlah malam, perempuan berdua je pulak tu. Pepaham jelah kat Besut dahlah gelap dan sunyi. Kitorang call sana sini cari bantuan haha. 
Alhamdulillah ada member yang keluar pergi Jerteh malam tu, mintak tolong diorang.
OMG Thank you soo much Kak yaya dan Izzah ! Tak boleh blah masa tunggu diorang tu hujan pulakk. Menambahkan lagi dramatik kejadian malam ini haha.
Ketaq kepala lutut den. Memang tobat nak keluar malam lagi dahh lepasni. Kitorang memang tak pernah pun keluar malam, cuma bila keluar gini pulak jadinya =,=
Nasiblahhh. Aku cuma risau kalau ada orang jahat je haha. Mula2 ingatkan nak tahan kereta mintak tolong orang tapi tak jadi. Ada lah jugak beberapa orang yg berhenti kereta tanya apa masalahnya. Tapi kitorang memang taknak terima apa2 bantuan dari org tak kenal.
Dan polis pon berhenti dan bukannya tolong, dia gelakkan kitorang. Siap nak ambik gambar lagi katanya ! loll.

Okay panjang pula aku tulis. Sekali sekala ;)


[update] Kris, leader Exo M nak terminate contract dengan SME. Woahhh so heartbreaking kott. aku agak sedih lah juga. Dahlah minggu depan diorang buat concert yang pertama. Dan paling sedih, member2 exo yang lain dah unfollow Kris kat instagram dan weibo. Dipercayai kerana diorang rasa Kris dah mengkhianati diorang semua. wuuu.



EXO12.


Aku percaya dak Kris ni sebenarnya rindu kat mak dia je. 
He just want to stay beside his mom. Lol.
Who will be the next leader ? haha.


"I sincerely love the EXO members. Our motto is, 'We are one,' and like the motto says we'll become an EXO that think about EXO and our fans instead of just our individual selves. We'll work hard. Thank you. We are one. EXO, I love you.
-Suho-

"We can't stop someone who wants to leave, and he kept this from us. As we were sweating and practicing hard for our concert, we learned that one wouldn't be coming back. We have to restart preparations for the concert as 11 members. So tired. EXO, let's love."
-Tao-

Kesimpulan terakhir adalah,
 janganlah pentingkan diri sendiri ya,
tak memasal je sebab awak sorang orang lain kena bersusah payah.

Stay tuned for the next post ! haha.