CLICK HERE

Wednesday, September 25, 2013

Lepas rindu @ Kuala Terengganu

Assalamualaikum.

You knowwwwwww whattttt ?!
Harini kelas pukul 10 pagi tapi aku dengan noob dan skema ayam nya ingatkan kelas pukul 9 pagi. Maka pukul 8 suku aku dah siap nak naik bas pukul 8.30. Tapi tengok sunyii je. Bukak satu2 bilik tengok semua masih tidur lollll. Nasib baik Piya in a same boat with me. Piya pun sama tetiba jadi skema gila siap pukul 8 suku hihihi. 
Maka update belog lah jawabnya untuk membuang masa haha ( kalo ko belaja ade gok pekdahnya ). Tapi takde mood nak blajo :P

Tak sampai sebulan pun lagi tinggalkan Kuala Terengganu dan berhijrah ke Besut, kami dah pun merindui KT lolll sangatt kann. haha. Tapi takde sape nak bawak pi sana kan, dahla jauh kami takde kereta pulak *baca dengan nada sedih*

Tapi akhirnya ada orang offer pergi KT hehehehe. Apa lagi kitorang pun bagai pucuk dicita ulam mendatang lah jawabnya haha.

so pergi singgah ex-kampus kitorang, kampus gong badak. haha. solat zohor di masjid unisza. keluar duit di mesin atm hepa. lunch dekat2 unisza. Singgah masjid kristal. Pergi pasar malam Bukit Tunggal. Lalu depan mydin dan giant yang dirindui. Beli tiket di mbkt. solat asar di masjid putih. alahaii rindunya !
Actually rindu sebab kat Besut ni takde apa pun. Tak keluar kampus. Hari2 pergi kelas. Balik kelas. Riadah. Pergi surau. Lepak kat bilik. Bosannya ! Nak cuci mata pun dah tak syok sebab tak ramai student haha.

Masjid kristal yang dirindui ahaks.
Pakai baju kurung ni bukan sebab kitorang ni memang sopan ke apa. tapi sebab malas nak tukar baju lepas kelas haha.

 ubat cuaca panas.
Nampak tak gigih gila cuaca panas pun nak berjalan jugak.
gigih ke gegeh ? haha.

ingatkan nak masuk taman monumen tapi malas sebab panas dann...kena bayar hahaha.

Nak masuk muzium negeri jugak tapi malas sebab ada rombongan bebudak sekolah pulakk =,=

Total berjimba semalam ialah selama 8 jam. 
Besut - Kuala Terengganu sekiranya drive dengan kelajuan 120 km/j boleh sampai dalam masa sejam saja .
sekian wassalam.




No comments:

Post a Comment