CLICK HERE

Wednesday, August 24, 2011

everydayy

setiap hari, sepanjang cuti ,aku
tidur , makan ,baca online novel ,
buat tutorial mathematics tanpa menyentuh langsung tutorial biology .
  tapi separuh masa aku adalah berlepak-lepak
dan bersenang-senang .

aku jumpa blog novel online . heavennn .
so , no need to buy novels lagi . 
tapi nafsu nak baca novel dalam bentuk media cetak
 masih menguasai diri .

jom baca -klik sini.




Friday, August 19, 2011

ramadhan di kmm

da first and da last aku menjalankan ibadah puasa
kat kmm . agak best lahh jugak .
tapi sangat penat . kadang2 balik kuliah , rasa nak mati pengsan.
hua3.

berbuka puasa ramai2 satu wing 2A .
sahur tak payah cerita laa . bangun sempat minum air 2,3 teguk aje .
biasanya aku tunggu subuh . lepas subuh , tido balik .
 bangun je dah dengar lagu raya .haha .sebab tiap pagi memang akan dipasang
lagu2 raya .

aktiviti :


1)berbuka puasa satu kelas , S32T5.


aku ngan nadia settlekan semua benda ntok majlis berbuka puasa ni
 dalam masa satu hari je .hehe .
kabut jugakk nak pegi tempah makanan ,air blablabla .
alhamdulillah , akhirnye dapat jugakk kitorg makan sama2 satu kelas
ntok bulan puasa ni . aku nak buat majlis ni sebab jeles
tengok budak klas lain berbuka ramai-ramai . haha .









2)solat tarawih .
aku selalu pegi dengan roomate aku , ezy ngan nad .
kadang-kadang ade ceramah, tazkirah blablabla.
best jugakk lah tarawih kat sini walau surau agakk jauh .

 ezy<3

 nad<3

 ceramah nuzul quran


lastly , selamat hari raya .
tadi sempat ambik gamba beberapa org je .
semua rushing nak balik .
balik raya lahh kata kan . yang tinggal ni budak umah dekat je .

 zu,aku,nadia,ika,syaz,mira

 frenz<3



di kesempatan ni , aku nak ucapkan selamat hari raya
kepada semua muslimin dan muslimat .
walau puasa ada lagi 10 hari ,hee:D

Friday, August 12, 2011

tawakkal ,

aku banyak dengar ura-ura yg ckp result ups teruk .
sana sini org bercakap pasal ups .
aku sekarang tengah risau dengan result ups aku . 
entah lulus , entah tidakk . 
entah cemerlang , entah cukup2 makan je .

lepasni cuti raya 2 minggu , naik je raya
ada 6 minggu kuliah , then terus PSPM .jadual PSPM dah tampal
kat bawah blok tadi . 
sangat cepat masa berlalu . lepastu masuk sem 2 plakk . 
setahun cam tak terasa pon .

sekarang ni , aku hanya mampu bertawakkal je .
dan terus berusaha .
hurmm .

kurang mood .
dah lah harini aku bengang pasal nak keluar pukul 12 tengahari tadi ,
kad aku kene block . WTH , sumpah bengang . 
balek bilik , cara nak lepaskan bengang ialah dengan tidurr . haha . 
bangun tidur , baru otak dapat berfungsi secara normal .
otak aku cakap ,

''kau mesti balik ! usaha sampai dapat ! kau mesti balik !''

dengan usaha aku yang susah payah naik turun hep ,
aku dapat jugak balik . *hiperbola
padahal kad aku kene block sebab aku keluar sebelum pukul 12.30 tgahri .
itu sebabnye ?
aiyoo . 

dah lah . minggu depan kuiz math , listening test ,
kuiz bio . dan baru aku tahu ade exam
p. islam dan kemahiran dinamika naik cuti nanti . grrr .

tawakkal . err , i mean selepas berusaha .
konsep tawakkal , kena berusaha dulu, kan ?
hehe:D




Friday, August 5, 2011

done !

aku sangatlah gembira .
alhamdulillah ups dah pon habes . 3 hari je rasa macam
3 minggu . belum start exam , dah sibuk fikir
bila nak habis , bila nak habis .
otak rasa tepu dan sesak dengan macam2 fakta .
so far so good . semua paper senang bolehla tahan .
tapi tak tahulah resultnye camane kann . haha .tawakal jelaa .

ade benefits gak kan buat study group . fakta2 tu semua lekat
kat kepala . insyaallah . contohnye , bio .
tajuk cell division memang lekat kat otak . sebab study ramai2 .
kimia pon sama . aku rasa nak teruskan study group ni ntok pspm jugak nanti .
kalau study sensorang , memang otak melayang-layang ,
berangan-angan ntah kemana . last2 duduk berjam-jam kat meja studi tapi macam tak
dapat ape2 .



million thanks ntok budak2 study group aku nih .

miera . syaz . zuhaira . nadia .aswanis .

terhutang budi dengan korang . May Allah bless u all semuaaa .

ups dah habes , sekarang fokus ntok pspm pulakk .
tapi sebelum tu , rayaaaa ! HAHA .
baru 5 ramadhan harini . tapi dah sibuk nak raye .

babai .