CLICK HERE

Saturday, June 25, 2011

update !

rindu nyee kat belog aku nii . dah 2 minggu tak update .
sangat bz woo . last week tak balek sebab ade
klas ganti . and harini baru dpt blek . tu ponn ade pilihanraye kt kolej .
aisehh , ,

tak payah citer pasal tutorial . malas citer psl
assignment . still da same like da previous week . huh~


kuliah sc komputer ! faizah gedik nak amek gamba .
mentang2 lecturer lembutt . memain kau dalam kuliah yerr . HAHA .

lecturer kimia , hensemnya . malangnya saya tak paham about da
orbital .blablabla .

hobi kala mengantuk esp kuliah kimia . aku tak penah tido oke dlm
kuliah , masih bole control walau sana sini aku
nampak ramai yg dah syahid . keh3 .

roommate ! ezy dan nad . budak dua org ni suke mkn ,
aku pon da terikut daaa . lepak2 kafe .

zuhaira n aswanis , kawan melepak malam2 kat bilik tutorial .
bukan melepak , STUDY group . keh3.
kitorg study unik sikit , wajib ade laptop dan henfon . mengapakah ? HAHA .

harini , ade
kursus keselamatan makmal khas ntok
ketua dan penolong praktikum .ngantok wooo .tersengguk jap . hua3 .






okeh , da conclusion is , memang penat laa duk matrik ni .
kene pandai bahagikan masa . ehh next week
ade kuiz kimia , bio and kuiz sc komputer . omjayyyyy!
bak kata lecturer tutor kimia ,

''sy tak berani nak bagi awak kuiz . semua macam tak pahammm je .''

aiyooo . bukan tak paham , blur . HAHA .

love my life now . may i get 4flat , aminn .




Friday, June 10, 2011

second week

minggu yang sangat busy .
bangun pagi , pegi kuliah , masuk lab ,
keluar lab , tutorial sana sini ,
jalan laju-laju . kejar masa yang sangat padat .
tapi i'm very happy for my new life now .

it's very fun when
masuk kuliah , denga lecturer bebel-bebel sejam . pastu keluar ,
pegi tutorial . buat latihan sejam . then masuk dewan kuliah
balek . denga lagi bebelan sejam .
setiap hari bende yang sama berulang -ulang . for me,
it's fun ! walau otak kene bergerak laju .
kalo lambat , memang tak dapat la ape yg kite belaja haritu .

tapi memang sangat banyak assignment .
dan turorial . tapi belaja memerlukan pengorbanan .
takde bende yang senang kat dunia ni , kan .
aisehh.

Friday, June 3, 2011

a week=)

dah seminggu stat kuliah .
very fast . sampaikan baru aje otak aku nak berfikir ,
lecturer cakap ,,

''okee , we proceed to da next example..''

waddefak . tapi lama2 aku kene biasakan diri laa .
balek aje , kene baca balek . sebelom tido , baca ntok next
chapter . gaya belaja yang tak penah aku buat
sebelum ni .

so far so good . alhamdulillah . oke laa jugak .
kalau sekolah dulu , duduk statik aje kat
klas sampai petang . tunggu cekgu datang .tapi kat matrik
kene bergerak ikut situasi .

sejam kat lab komputer . sejam kat bilik tutor .
dua jam kat dewan kuliah . dua jam lagi
kat lab bio . sampai pukul 1 . pukul 2 petang sambung balek klas .
penat memang penat .

pastu semuanya kita yang buat sendiri . Kalau kat sekolah dulu ,
cikgu yang fotostat kan notes . tapi kat sini ,
no more suap-suap .buat sendiri . kalau nak nota , salin atau
copy kat lecturer . tak nak , sudah . sukahati engkau .
macam tu laa . nasib baik budak klas aku bagi kerjasama .
sekali fotostat , ntok satu klas terus .

and sbg penolong ketua praktikum , wajiblah aku menerima mesej
macam ,,,

''i'm miss tan ur math teacher . pls take a photocopy
for past year questions on my table ''

oke , kene naik jumpe lecturer . phototostat notes .
lagi kesian kat ketua aku lah kan . bz gile . ngeh3 .
tapi ade benefits jugak . sebab tadi aku amek paper math , aku jumpe
lecturer math ntok tanya soklan yang aku tak paham .
welll, aku kan blur .blaja ramai2 dan laju
buad aku tak paham . nasib baik lecturer tadi okee . aja sampai paham .hee:D

waktu makan aku tak teratur . kekadang sehari
tak makan langsung, minum air masak je .
sebab malas and kafe B tutup . risau jugak kalo kene gastrik .

eh , aku memang seronok kat sini tapi
masih cuba menyesuaikan diri . wish me luck!