CLICK HERE

Wednesday, July 20, 2011

bengang ,

aku bengang bila , 

pukul empat . habis kuliah . balik dorm bilik . 
naik turun tangga , hantar paper pegi fotostat . 
jalan depan kafe , naik tangga . belok kanan . 
akhirnyeee , sampai blok B3. naik tangga , aras 2. sampai depan
pintu bilik nombor 5 , pulas tombol . ehh , kunci .
bukak beg . carik kunci bilik . dannnn

selepas 2 minit ...

DAMN!
kunci tertinggal kat dalam bilik .

sangat bengang . dan perkara ni dah banyak kali
berlaku . memang pelupa betul aku ni .

p/s,,peningnyee nak buat thesis statement .
no idea . miss roza suggest kitorang buat blog ntok improve our english .
should i write fully english with my tunggang terbalik grammar here ?
*wink 

Saturday, July 16, 2011

mid semester exam ,

ups is around da corner , dan banyak lagi aku
tak cover especially chemistry . kena buat banyak latihan kot .
Aku akan cuba manage jadual aku dengan baik lepasni .
first time aku balik buat keje ,hehe .tutorial math aku dan past year
dah berjaya disiapkan . alhamdulillah . tapi ade laa 2,3 soklan aku tak dapat jawab .

aku rasa nak ignore je benda yang ade kat sekeliling aku skang .

oke , sekarang ni .
hidup kau , hidup kau . hidup aku , hidup aku .
aku takkan ambik tahu pon ape yg telah , sedang dan akan berlaku . 
sukahati engkau la nak buat ape , aku dah tak nak masuk campur .
dan sekarang ni yg penting ups . kau nak tunggang terbalik
pon aku dah tak kisah .. yg penting 
aku tahu niat aku .

ups ,
i'll try my best for it .

stress ,

let's talk about stress  .i'm very stress .
really stress , sangat tertekan .

semua stress ni berlaku dalam masa satu hari yang sama . 

stress 1# presentation Biology . preparation bagai nak gila . dan lepas
presentation , ade kuiz . dan it was heaven when lecturer cakap ,

''harini takde kuiz . latihan je '' .

 oh my , oh my . rase nak sujud syukur tengah2 lab tu .

stress 2#presentation sc komputer . tak baca ape2 pon .
spontan aje presentation kat depan . aku ngan Nadia baca
je ape yg tertulis atas paper . memang tak sempat woii nak prepare . dan akibatnye ,
kena buat sekali lagi mind mapping about keyboard . ohh bad . 

stress 3#tutorial mathematics. siapa tak kenal miss tan ? aku cukup
takut kalau tak siap her tutorials . and aku betul2 berhempas
pulas siapkan math .thx ntok Ada sebab die banyak tolong aku malam tu .
and also to my roomates yang sangatlah memahami aku yg
tension pada malam tu .

stress 4#kuiz kimia.ni lagi la aku rase cam nak mati .
kau tahu , result first kuiz aku sangatlah macam babun . dan aku sangatlah
menggigil kau tahu ntok ambik kuiz kali ni . ntah hape aku jawab pon ,
tak tau la .  mengapa hoi wahai orbital ?
hund's rule ? aufbau principle ?yess i know the terms but ,
i was like , ''hah?what's that ?''. grrr .

otak aku rasa dah nak meletup . rasa nak menangis aje .
dan malam tu aku tertidur dengan notes kimia . dan pagi , tak sempat breakfast .
dah la bangun lambat , baju tak iron lagi . tengahari tak makan
sebab lunch break satu jam je , i'm really need that one hour 
ntok solat dan baca kimia . 

alangkah stress nya aku ntok minggu ni .
tapi aku masih ada DIA  . aku berharap DIA akan melapangkan dan
permudahkan semua urusan aku .




Saturday, July 9, 2011

change ,

ape ni , aku makin tak paham dengan dunia sekarang . 
perhimpunan bersih ? ape tuuu . nampak benau le aku ni kuno.
atau tak ambik tau hal2 isu semasa . tadi aku dah google kejap .
and baca sikit2 la . sebab aku really curious nak tau . bila aku
baca , makin banyak yg aku tak paham . kau nampak alangkah teruknye
haku ni ? konon sibuk sampai takdo masa nak bukak paper . 
aku masih under age ntok cakap psl politik . so 
just ignore that . bole pakai tak alasan aku ni ? ngeh3 .

u know what , aku balik je aku bukak paper . dan banyak isu2 dunia
yg aku tak tahu . ohh terasa teruknye diri ni . 
i love reading very much but not about politics , current issues 
and something like that .i'm really
enjoy reading novels esp malay novels . which my
mother says, ''tak membina minda''.ohh really ?
maybe yes coz i like daydreaming .
hoho . my bad .  i'm thinking about da prince charming
during biology's tutorial . haha . and also i'm dreaming about da heroes
in my fav malay novels . bestnyeeee kalau adam mukhriz jadi
pakwe akuuu OR bestnye kalau dpt suami romantik
macam Seth Tan . OMG , gedik . haha .
that's why when my english lecturer ask me ,

''who's ur JPP ?,''

i can't answer it .
oh my goodness . i'm really don't know who is JPP for KMM .
and again , my group member and i got some advice
from our lecturer . brainwash . cuci otak .

and now ?

kena banyak membaca kot .
dah lama tak baca novel .asyik baca notes bio je . 
hehe:D

tajuk entry macam takde kena mengena langsung kot ?


p/s,nak baca novel . nak baca novel . nak baca novel .






Friday, July 8, 2011

matrik's life

wireless kmm selalu terputus-putus . sebab tuuu
aku update laju-laju and sikit je .tak bole bebel banyak2 .
gerammm gileee . and now .aku kat rumah .
life kat matrik totally different dengan life kat sharodz . ape yg berbeza ?
oleh sebab aku takde keje  bosan , maka aku nak bebel-bebel japp .
yess , i love writing very much . konon nak jadi writer .
macam J.K Rowling . kaya woo . aku nak keje yg bole buat aku kaya tapi tak penat dan
tak banyak keje . kahhh . nampak benau pemalasnyee .
sudah le tuww .


PRESENTATION AND GROUP DISCUSSION
ni paling aku malas . subjek dinamika pon ade presentation ?
omjayyy . memang haru lah kejapp kann . amatlah wajib
setiap subjek ade presentation . setakat ni kimia and math takdo lagi .
who knows , nanti ade jugak ,kan ?
and group discussion . sangatlah bosann . tapi kekadang best jugak . depends pada
mood . and selalu terkeluar topik . baru aku tahu lelaki pon suke
bergosip . kalah ppuan wooo .
 
muke malu-malu time presentation dinamika *ek ehemm
 
 
KUIZ
oh my god!!aku really fobia dengan kuiz . kuiz kimia hancur , kuiz math
punah , speaking test macam hawauu . ape yg oke kat sini ?
takdooo . and dah kene brainwash dengan lecturer . i tak kisahh .
kene kuat semangat , rase cam nak give up .
masuk kuliah kimia macam .. grrr . tak tau laa nak cakap camne .
kenapa ntah ngan aku ni , tensen wooo . ups lagi 3 minggu .
 
 
dan selebihnyaa life aku kat sini macam biasa .
 kimia terumbang-ambing ,math teroleng-oleng ,
bio terawang-awang , mane de masa lagi nak fikir pasal bende lain .
esp gosip2 liar . ehemmm , biaselah tuu .
 
well , talk about ikhtilat .
kat sini macam2 ragam yang aku tengokk . agak terkejut sikit
sebab semua ni tak penah aku alami . and bila aku cakap dengan roomate atau
kawan praktikum aku , majority akan cakap ,
 
''lahhh , biaselah tuuu . sekolah aku lagi terukkk '' .
 
see ? terserlah ke kuno an aku kat situ .
and sejak tuu , bende ni dah jadi satu perkara normal kat sini .
 biase ? hurm,,
 
pengisian agama kat sini tak sebanyak macam kat sekolah dulu .
and aku bersyukur aku dari sekolah agama . and
aku amatlah terkejut bila roomate aku cakap ,,
 
'' nanti ajar aku solat sunat dhuha wehhh , tak reti laa ''.
 
alhamdulillah .
kadang-kadang kita tak perasan apa yg kita buat tuu
mendatangkan kebaikan pada diri kita dan jugak pada orang lain .
 
so , aku amat suka life aku kat sini
walau banyak cabaran dan dugaan . i'll fight for it .
 
 
 
 
 

Tuesday, July 5, 2011

kosong ,

permulaan hari .mood punah .

eksperimen kimia ,

................................

''Yang kat sana tu kenapa termenung ? apa yang awak fikirkan ?''

omjayy . sentap kau . kantoi berfeeling-feeling
dalam lab .ntah ape aku fikir daa .
putus cinta ? takk .
jatuh cinta ? ehem .
hormon tak stabil ?mungkin.

malu bile satu kelas pandang sambil senyum-senyum manja .
aku pon membalas tersipu-sipu malu .
muahaha .

and pertengahan hari , dinamika .
terasa diri ini begitu berharga bila diberi penghargaan .
alah , ramai lagi bagus dari aku . tak tercuit hati aku .
ececeh . kemain kau kann .

hati kembang setaman japp .

esok kuiz math . moga markah aku tak suam-suam
kuku macam da first quiz .aminn~

Sunday, July 3, 2011

life,,

s32p5<3

aku masih ada family , kawankawan dan yg
paling penting aku masih ada DIA yang sentiasa mendengar setiap
doa aku tiap kali aku rasa down
dengan hidup aku sendiri .


p/s,,heaven week . banyak kuliah batal . but but
minggu depan , 2 presentation .
dan jugak kuiz math dan kuiz sc komp .

Ya Allah , lancarkan lidahku , permudahkanlah urusanku .
berikan aku dan rakan-rakanku kejayaan .
aminn~