CLICK HERE

Friday, September 23, 2011

1#

first time aku balik rumah kejap je .
balik petang , esok pagi balik kolej semula .
Sebab aku nak print banyak benda .
dan nak siapkan banyak benda .
tensii .
exam is around da corner .
do pray for us .

Thursday, September 15, 2011

salam satu malaysia :)

assalamualaikum .
Salam sejahtera , salam perpaduan , salam satu malaysia .
amboi over.

sesungguhnya saya sebagai rakyat malaysia sangat bersyukur kerana
dilahirkan di Msia negara yang 
bebas dari sebarang bentuk penjajahan . Moga negara kita , negara Malaysia
akan sentiasa aman dan damai , dan akan semakin bertambah 
maju .
Marilah kita menyambut Hari Malaysia pada 16 Sept ini
dengan penuh rasa kecintaan pada negara .

oke , aku dah puas berpatriotik .

sebenarnya , aku nak cakap ni je ,

TERIMA KASIH MALAYSIA . 
KERANA KAU LAH AKU DAPAT BERCUTI DARI KE KULIAH ESOK PAGI .
terima kasih msia kerana mengurangkan tension aku .
kbye .

Saturday, September 10, 2011

thanks girls !

Minggu yang happening . 
sebab lovely roomates overnight kat rumah aku .
Seha je yang tak ikut sebab die ada hal lain .
mulanya aku nak bawak classmates aku tapi masing2 nak balek
rumah , ade hal . Then aku offer roomates aku .
Tak sangke Ezy ngan Nad nak ikut , padahal mula2 skali 
Ada sorang aje yg nak ikut .Ape lagi , aku angkatla tiga2 skali blek umah .

 from left : ezy , Nad , Ada 



untonglahhh dapat pegi dataran keris Alor gajah ! 

 Moga ikatan ukhuwah yg terjalin
takkan putus walau lepas kita semua dah habis matrik nanti .
sedih pulakk . setahun je kat matrik .
kawan2 kat sini pulakk aku rasa cam dah lama kenal jee .
sayang rasanya dengan segala yg ada kat sini . 
wuuu ~

p/s - aku terpaksa beli 
henfon baru . henfon lama dah mereng .
habis semua num classmates aku hilang sebab aku tak save
dlm sim card . ngee~




Friday, September 9, 2011

raya di kmm

assalamualaikum . 
harini sambutan hari raya KMM . first time sambutan raya
yang sangat bosan . 
Aku tak nampak apa yang RAYA pada sambutan raya lah konon .
sekurang-kurangnya pasanglah lagu raya , ye dak ?

kitorang duduk  mengikut praktikum , pastu dpt mknn . 
makan . ambik gamba . That's all . 
tak taulah apa yang berlaku kt dlm dewan utama . 

lesbo<3



muka-muka tak laku bajet

mira yang lembut , Yoyo gangster <3

menyesal tak bawak kamera . semua gamba tak cantik . 
maklumlah pakai henfon yang mintak dibaling ke lombong .

p/s-harini aku bawak ezy , nad  , Ada 
overnight kat umah aku .


Friday, September 2, 2011

benci

perasaan i :
alamak-esok-nak-balek-kolej-homework-
tak-siap-lagi-minggu depan ada kuiz,alamak tak baca buku lagi-

pastu kelam-kabot . bio tak siap , math
tak lengkap , sc tak usik , kimia berterabur ,
english ? arghhh lantakla . mlm ahad baru buat .
sebab tension sgt ,
tutup buku dan update diary online .
ngeh3.

bencinye . benci . benci . benciii .
i benci perasaan ini .
perasaan ni datang setiap kali cuti lama-lama , 
cuti minggu-minggu , pastu tup tup esok dah nak balik asrama .
sejak i dari form 1 perasaan ni dah kekal ada dalam diri dan ianya 
makin bertambah saban tahun sebab beban kerja makin banyak .
bila laa semua ni nak berakhir . hadoii .

Thursday, September 1, 2011

raya story

assalamualaikum . 

raya pertama . 
bangun pagi . makan . i tak pegi solat sunat hariraya .
salam uwan dan segala sedara mara . pegi kubur .
pastu balik rumah , tido sampai petang . pastu tengok tv . almaklumlah , banyak cerita
menarik time raya , kan ? hehe:D .

itu saja cerita raya pertama i . 
tema raya pertama , biru . 

u olls jgn ingat i upload gamba segala bagai kat fesbuk ,
i beraya oke . i bergaya ambik gamba , pastu terus
tidur .

raya kedua.
harini i beraya sikit berbanding raya pertama .
balik rumah nenek , pegi kubur . salam nenek , salam sedara mara .
then pegi rumah sedara-mara ayah kat bt beruang .
 petang , pegi popular beli novels . kopak duit raya i .
melayanglah jugak nak dekat rm50 . novels punye pasal .
malam , parents i pegi beraya tapi i mls nak ikut .
i teman aid main bunga api .

 tema raya kedua , hijau =)


banyak gile mercun plus bungapi busu belikan .
tapi i tak berani nak main .
i takut api . nyalakan mancis dan lighter pon i takot .
malam raya kedua ni , kitorang bermlm kat umah nenek , bukit piatu .

raya ketiga.
balik rumah . sebelum tu , pegi ambik gamba family kat studio
macam biasa . pastu petang , lepak tengok tv .
ade tetamu , sedara sebelah ayah i . mlm , sambut besday Amca 
kat umah uwan . ade BBQ . makan besa kita mlm ni .
gemuk i . grr . kek sangat sedap .

itu saja raya story i . apa ? tak menarik ?
yelahhh , i tau . i tau .
raya i sangat simple . ahh , i dah tak pedulik .
kerja i sangat banyak tak beres dan dah 
berpusu-pusu mesej masuk bertanyakan pasal 
''qila , keje da siap lom ?''
and pelbagai mesej yg mencengkam jiwa i .
dah 3 hari i tak sentuh langsung buku i sebab sibuk tengok tv
dan enjoys habis-habisan .maka, i dah tamatkan
enjoy i tu setakat di sini saja .
gamba pon 3 je yg i larat nak upload . i dah upload 
separuh dari gamba raya i kat fesbuk .

kalau tak upload , nanti hilang lagi macam dulu .
habis gamba time i sekolah dulu lenyap mcm tu ja .

p/s-transformasi dari aku kepada i .
lebih menjimatkan masa dan tenaga sebab i pemalas orgnya .
babai .