CLICK HERE

Wednesday, March 27, 2013

Happy Birthday Mummy ;)

#Dayah #Penang #sweet20 #27March #FantasticFour #uniSZA #Love

Saya doakan mummy diberikan umur yang bermanfaat dan dimurahkan rezeki selalu,
sentiasa di bawah lindungan dan rahmat Allah swt, diberikan jodoh yang sweet :P , dan bahagia selalu. Dah 20 tahun takpayahlah asyik nak homesick jer :P

Kenapa mummy ? sebab Dayah paling tua antara kami berempat lepastu
suka berlagak kekonon dia paling matang dan mengaku dia tu mummy kitorang.
menyampahnyew heuheu.

So sorry mummy. Kitorang terpaksa celebrate seminggu awal sebab busy ;(
Ada berderet tests dan presentations.
Time nak balik ni lahh banyak test =,= nampak tak permainannya di situ ?

Tapi sempat buat birthday prank kat Dayah. hihi padan muka.
Plan last minit, nasib baik menjadi jugak.

Dayah terharu tauu. dia nak nangis tu tapi dia tahan je.
Takpe mummy kami pahamm haha.

Happy Birthday Dayah a.k.a Mummy !

mood aku hari ini : kelihatan bahagia tapi dalam hati hanya tuhan yang tahu.



Thursday, March 21, 2013

Tahniahh !


It's already 2 a.m and i'm still infront of this laptop doing my works yang takkan habis rasanya.
Kerja banyak bak hanggg nak tidur pun tak lena tau dok ? kihkih.

so harini result spm 2012 diumumkan.
Congratulations nunun dapat straight 11 A's.                                       
Tahniah ibu dan ayah ;)
Kami semua berjaya kerana kamu berdua. Tanpa doa dan dorongan ibu ayah, siapalah kami. sebenarnya pendorong kejayaan kami semua yang paling
terbesar mestilah ibu ayah ;)
Terima kasih dan tahniah ibu dan ayahh sebab bagi aku merekalah
 ibubapa terbaik didunia ini. Kami semua janji akan terus buat ibu ayah bangga dengan kami.
sobs ;( sedihlah pulak. *crying*

Dahlah stress banyak kerja, stress dengan study, hormon pulak tak stabil, makin sensitif pula aku di malam yang hening ini.
wuuuuu kitew stress sangatt. tension sangattt.
Takpe, dah nama pun belajar kan. Mana ada benda yang senang ;) *pujuk hati*

Tahniah juniors sharodz. 14 org straight A's.
Tempat ketiga dalam melaka. Daebakkk !

Kepada awak yang sedang bersedih, janganlah rasa down sangat k ;)
Janganlah kecewa sangat sampai lupa untuk ucap syukur pada Allah. Ingatlah, Allah sebaik-baik perancang. Dia lebih mengetahui apa yang tidak kita ketahui.
Tak mungkin Allah memberi sesuatu yang tidak baik pada kita. Mungkin harini kita tak nampak hikmahnya, tapi suatu hari nanti, pasti ;)
SPM bukan segalanya, ia bukan sebuah pengakhiran. ia sebuah permulaan.
Permulaan pada sebuah kehidupan yang masih panjang.
Chill k ;) 

alahhh, rileks je dah lahh!
Kak qila ni tak dapat straight pun , spm bengkang bengkok pun dapat jerw amek degree.
Walaupun foodtech jerw, tak daebak macam medic, pharmacy etc kitew suka tau. 
Syukur sangat Allah letak aku di tempat yang betul.

Dahh kak qila banyak kerja ni hahh. Tak boleh bertapa lama-lama dekat sini.
Chillax !

Monday, March 18, 2013

[pictures] MIFT

Kali ni, dak qila malas nak tulis pepanjang sangat.
Tepek gambar je.
Kan orang cakap, a picture is worth a thousand words.
harhar.

-Gambar tidak disusun mengikut kronologi-

Product Development - UCSI, UPM, UiTM

Para volunteers hewhew.
Laman selera ni cantik gilaaa tapi sayangnya baru first time digunakan 
sempena majlis ni. sayang je tempat secantik ini disia-siakan.

Persembahan choral speaking dari first year students.
Berlatih 3 hari je dan kitorang dapat performed dengan baik, alhamdulillah ;)
Special credit to shiero :D

Product Development - uniSZA dan UMS

Gambar volunteers haruslah ditepek berulang kali.

Dinner dan bbq. semua bebudak first dan second year yang buat. Gambar pun tak banyak
sebab kelam kabut  dan busy dan tak sempat amek gambar ;( so sad.
Yang paling sad tak dapat pun makan ayam bakar, makan sisa2 yang dah hangus jer.
 sedih tak ?
Siapa cakap org yang jaga makanan dapat makan lebih ? :P

p/s - 
Actually banyak lagi pertandingan lain eg poster, foodbowl quiz, oratory dll.
 tapi yang paling menarik dan tertarik mestilah product development,
participants mencipta makanan baru. Kreatif sesangatt !
Tempat pertama dan kedua dibolot oleh UPM, sempat merasa dodol aiskrim yang diorang cipta. memang sedapp, kalau dikomersialkan konfem laku haha.

Tamat sudah MIFT, back to normal life.

Thursday, March 14, 2013

MIFT

Baik dok aku tolong promote ?

UniSZA jadi tuan rumah.
So barulah U lain kenal unisza sebab ianya melibatkan 10 buah universiti lain ;)
First year tak involved pon, hanya second dan fourth year.
Tapi kami memang diperlukan untuk kemas2 dan susun kerusi lol.


Doakan lah uniSZA menang atleast satu pertandingan harhar.





Sunday, March 10, 2013

Impian yang sudah tertunai.

Assalamualaikum.

Actually sejak dari dulu kitorang teringin sangat nak rasa ICT/ikan celup tepung.
selalu dengar je kan org cakap pergi makan ICT.
Dekat sangat dengan uniSZA kedai tu, selalu lalu je tapi tak berkesempatan lagi nak pergi sampailah tamat sem 1. sobs ;( kesian.
Tapi akhirnya impian kami sudah tertunai, alhamdulillah ;)
haha ingatkan impian apa lah kan lewls.


sweet sweet with mummy.
''ibu, kitew beli cardigan baru hiksss''

Pukul 4.30 ptg keluar pergi Giant baru dulu.
Oyeahh, tahniah Giant berjaya buka lagi satu cawangan di Gong Badak.
Makin dekat lak tu dengan U kitorang. tapi kecil jelah. Tak best sgt pun.
Tak best pun terangkat kasut sepasang. haha.
Kasut banjir lah uolls, kasut getah. unisza ni selalu banjir. Kasut iolls mahal2 habis
rosak sebab basah kena air. so marilah pakai kasut yang berharga rm14.90 sahaja asalkan tahan lama. K . 


coolblog di Giant baru Gong Badak. datanglah beramai-ramai.


Makan ICT. Entahlah, bagi aku tak sedap mana pun. Atau aku dah terbiasa dgn sotong celup tepung kat kedai ikan bakar yg selalu aku makan tuh. Pastu bila tepung dia lain sikit, aku tak boleh terima. Mungkinlah. Serius sotong celup tepung yang ibu selalu buat lagi sedap harhar. 
Ikan celup tepung yang kemain teringin nak rasa tu pun tak sedap mana pun. Bagi aku lah.
 Lain org lain seleranyaa, kan ? 
Tapi sos agak sedap ah jugak. ye ke ? *raguragu*
Tapi alang2 dah sampai apa boleh buat kan. Makan jelah. 

Kitorang makan kat kedai sebelah airport kat tepi pantai tuh,
kedai Pok Long. Jumpa artis dan krew2 tv3 tau hahaha:D 
artis suam2 kuku. Market lah sikit kedai tu, artis pun datang situu uollss !
sebenarnya ada jomheboh kat terengganu minggu tu, tu pasal jumpa artis lols.

Actually nak tengok sunset. Bukan aku yg nak tengok sunset tuh,
org lain eh :P Tapi matahari pun macam malu2 nak keluar untuk hari tu, mendung je.
Nasib baik lah tak hujan. 
Pantai ni busuk gilaaa, jenjalan kejap je. Tak tahan bak hanggg

Sepatutnya nak lepak pulak kat kedai burger bakar Pok Wan, tapi kereta
sewa kena pulangkan sebelum pukul 8 malam.
So sebab nak sangat rasa keenakkan burger bakar yang org cakap enak sangat tuh,
beli bungkus jelah. Standard burger bakar RM6.50 .
Maka kami maghrib dan makan di unisza jelahh :D


makan kat unisza jew -.-

gimme more !

aku ni noob nak mampuih tau,
selama ni aku ingatkan burger bakar tu kan dia bakar dengan roti sekali. Tapi rupanya daging je yang dibakar. Dayah cakap kalau bakar roti sekali bukan burger bakar tapi burger hangus hahaha. yelahh.

Lepas makan, terus buat discussion english. Penat lahhai
tapi apa boleh buat. Assignment terlalu banyak.
Tu pun ada hati nak keluar berjimba kan ? Kasihanilah kami, bukan selalu keluar pun.
sekali sekala je sobs ;(

p/s - Terima kasih sahabat2 sayaaa. special credit to mr driver :D
Gambar takleh letak untuk mengelakkan kontroversi lollolol. ayat nak artis sangatt.
Thanks Allah for awesome peoples around me.
May Allah bless ;)

Impian saya : Nak drive sendiri, lagi bestt ! Tapi nak pergi kedai kat Lubok Cina pun aku takut,
apatah lagi jalan kat Terengganu nih =,=
Inshaallah satu hari nanti. Pasti ! HAHA. 

Monday, March 4, 2013

Birthday partyy :)

Assalamualaikum.
ni hao ;)

Rajin betul diorang organized party ni :)
Birthday party untuk mereka yang lahir di bulan January, February dan March.
untunglahh. Sepatutnya tambah bulan 12 tahun lepas punya.
hahaha *lawakhambar*

kebetulan hari isnin negeri Terengganu cuti, duit ptptn pun baru masuk.
sebab tu lah meriah sambutannya kot harhar.
masing2 tengah kaya, iolls pun terpengaruh beli macam2 benda. 



Foodtecheroes <3 nbsp="">


barisan besday girl ;)


bestlah juga bila sesekali buat party macamni sebab semua
ada 'colony' masing2 if u know what i mean hehe.
so bila buat party macamni, makin merapatkan ukhwah antara satu sama lain.
Dahlah majority gegirl je, lagi senang nak organized.
usah ditanya mana boboy kelas kami kahkah.
comel pula bila sebut gegirl dan boboy. rasa macam baru 2 tahun, bukan 20 tahun
lols.


sekian, xie xie nin :D

p/s- harini iolls belajar mandarin tau.
terbelit lidah aku.