CLICK HERE

Monday, August 18, 2014

Second year : Bachelor of Food Technology

Assalamualaikum.

Time for compilation entries ! Once in a year.
That means aku compile semua entries sepanjang second year ini ;)
Ianya adalah untuk reference untuk freshies. Dan untuk aku juga. 
Biasalah manusia selalu lupa. Always terlupa hahha.
Ni pun asyik tertangguh-tangguh =,=

Untuk my first year entries, boleh rujuk sini :

Second year dapat pengalaman baru sebabnya kitorang jadi pioneer untuk kampus uniSZA yang baru, di Tembila, Besut. Mula2 rasa nak nangis pun ada dahlah dah angkat barang masuk rumah sewa semua kan. Tapi semua yang jadi itu ada hikmahnya. Buktinya kami semuanya dapat hostel hihi maklumlah hostel baru kan. Dan setahun(dua sem) aku takde roommate huhu. Duduk sorang2 kat B3-17 dan sem depan aku tak dapat hostel plak kahhh. Nice revenge lol. Ada lah dapat roommate sekejap tapi budak tu pindah bilik mahu bersama kawan katanya lol.


kampus unisza tembila, Besut
part 1
part 2

subjects
sem 3
final(sem III)
sem 4
final ( sem 4)

Activities
Dunkin' Donuts & halfest
kokurikulum pemadam part 1
kokurikulum pemadam part 2
Cakna Alam
LKIM & anugerah dekan
Food fiesta
Farewell dinner
kokurikulum teater


will update soon inshaaAllah.

1) kena duduk rumah sewa sem depan sebab kemasukan pelajar baru yang terlalu ramai menyebabkan asrama tak cukup. Asrama maidam untuk pelajar2 sem 3, pelajar2 sem 5 ditolak ke rumah sewa. aptb nasib baik satu sem je. Bersabarlah wahai teman2 semua. Kalau malas nak sewa rumah kita pacak khemah pastu berkampung tepi tasik. syokk jugak dah lama kuimpikan rumah tepi tasik lol.

2) Nama fakulti tukar lagi =,= 
Masa aku first year - fakulti teknologi makanan.
second year - fakulti pertanian bioteknologi dan sains makanan.
third year - fakulti sumberbio dan industri makanan

Aku malas nak komen pasal tukar2 nama fakulti ni. 
mungkin mereka ada reasons yang tersendiri. Komen lebih2 pun takboleh jugak. 
Ikut jelah.


Menghitung hari untuk back to normal life.
Kelas lab assignments tests.
Mungkin banyak lagi pengalaman kan lepasni sebab duduk rumah sewa ;)

No comments:

Post a Comment