CLICK HERE

Friday, March 14, 2014

Dekan dan Ikan


sebenarnya malas nak update sebab malas (lol) tapi update lah sikit, 
sbg kenang-kenangan di hari tua.
Nanti boleh cerita kat cucu kehidupan nenek di universiti.
K mengarut gila.

14 March 2014.
Majlis Anugerah Dekan Fakulti Pertanian Bioteknologi dan Sains Makanan.

kami yg dapat dean's list.
Alhamdulillah tahniah lah semuanyaa.
Harapnya dapatlah kekal atas pentas tu sampai final year kekeke.
buat kesekian kalinya jangan ditanya mana boys =,=

Disebabkan dah ada instagram, malas nak upload gambar bebanyak. 
Blog ni tak private anyway.
pepaham jelah, this world is scary. wkwkw.

12 March 2014.
Melawat fish landing port di Besut.
Actually kitorang belajar tentang preservation of foods by lowering temperature.
Maknanya chilling/freezing lah. Dan ikan adalah salah satu food commodity yang perlukan freezing untuk bagi segar/tahan lama.

ramai gilaaaa orang. Semua lelaki lak tu, yelah nelayan2 dan penjual2 semua ada kat sini pagi2 tu. Tetiba je segerombolan gadis datang berboot kuning.
Tak ke segan ? hahaha.

Nampak tak tangan aku yang membengkak ?haha siap buatkan arrow lol.
sebab aku terduduk kat sarang penyengat hahaha. Sedapp je kena serang. Dua2 belah tangan pulak tu. Terbaikk.

Kitorang dapat tengok bilik sejuk (-18 degree celcius ) utk penyimpanan ikan sementara.
Pastu tengok mesin untuk pecahkan ais, boat yang ada tempat simpan ais untuk letak ikan etc etc. 
Sempat jugaklahh belajar jenis2 ikan dengan pakcik2 nelayan haha. Manalah iolls tahu jenis2 ikan, pergi pasar pon tak pernah haha. Pegi sini pun dah pening kepala haha haihh cemana nak jadi surirumah ni -,-

Prof belanja makan ikan mentah.
haha ikan ni fresh lagi, so takdelah bau hanyir ;)
Memanglah geli tapi aku try lah jugak sepotong haha :P
Tapi dah rasa sekali tidak mungkin nak rasa kali kedua. Nak muntah dibuatnya haha.
ni kalau bakar kan bagus, sodapp jugakk =,=

Okay sekian update tentang dekan dan ikan haha.
Get ready plak untuk test yang dah mula menjengah mulai minggu depan. Tak lama lagi kan dah nak midsem, cepatnyaa masa berlalu.
Aduhai malasnyaa nak study kahkah.










No comments:

Post a Comment