CLICK HERE

Monday, February 4, 2013

49 days | korean drama review

Assalamualaikum.

Sebab cuti lagi 2 minggu nak habis, aku punya mood nak tengok drama korea pun dah habis.Nak gunakan masa yang tinggal ni dengan buat benda2 lain pulak.haha.
49 days.

Description: Shin Ji Hyun (Nam Gyu Ri) is a girl that loves and trusts her bestfriends so much and in preparation for her wedding with Kang Min Ho (Bae Soo Bin). Several days before wedding, she gets into car accident that brings her in to coma. Her soul is being told by a scheduler (Jung Il Woo) from heaven that she is given 49 days to find 3 people who would truly cry for her exclude families or blood related. In hose 49 days, she borrows Song Yi Kyung (Lee Yo Won)'s body to live in human world and found the truth about true love from her friend, Han Kang (Jo Hyun Jae).
Episodes: 20   | Year: 2011        


Cerita ni sangat sedih lololol.Serius tanpa disedari menitik juga setitis dua air mata aku. haha. Sungguh complicated cerita ni dan agak mengarut juga dengan watak malaikat pencabut nyawa/scheduler bagai.Sebagai org islam tak leh percaya lah, terpesong akidah nanti. Just tengok for fun jelah heheh.

Sepanjang 49 hari tu, Ji Hyun yang pinjam badan Yi Kyung banyak tahu banyak perkara. Rupanya kawan baik dia sendiri dan tunang dia jahat dan tak pernah sayangkan dia. sedih gilaa kan bila dapat tahu. Sebaliknya, orang lain yang selama ni dia sangka bencikan dia, sebenarnya sayangkan dia ;)

Dan Ji Hyun berjaya kumpul  3 air mata tu dan dia dapat hidup kembali. Tapi! sesuatu yang tak dijangka berlaku. Nak tahu kena tengok sendiri kahkah.
Sad ending tapi very good ending, sebab kita takkan jangka ending dia macamtu. wuuu. Tapi it's very worth to watch, sebab ianya menunjukkan cinta dan kasih sayang yang sejati. wahhh gituww kan. 

Saya bagi 5 bintang penuh untuk cerita ini. hekhek.

No comments:

Post a Comment