CLICK HERE

Tuesday, December 4, 2012

The Innocent Man | korean drama review

Description: The drama is a melodrama which depicts the story of a man called Kang Ma Roo (Song Joong Ki) who has been hurt by a woman he loves called Han Jae Hee (Park Si Yeon) and how he continues his own life by using several women. He sacrificed his well being for his girlfriend only to be dumped by her for another man. Then, he sets off to take revenge on her with the help of his best friend. He approaches Seo Eun Gi (Moon Chae Won), the daughter of the chaebol group executive who lost her memory in order to execute his revenge.
Episodes: 20  Year: 2012

Sebab utama aku tengok cerita ni kerana Song Joong Ki je haha. Comel sangatt.
Cerita ni agaak 'berat'. Maksudnya ianya berkonsepkan hate love relationship. Banyak
tentang dendam. Dendam tapi cinta. Cinta tapi dendam haha. Susah nak describe cemana
sebab ianya sangat complicated. Siapa yang tak suka drama berat macamni takpayahlah 
tengok. Banyak tentang company, revenge dll. Tapi storyline dia best lah, lain dari yg lain.


song joong ki oppa, why u so cute ?

Hahh, kan aku cakap sangat complicated. Maru love Jae Hee dan Eun Gi. Lawyer Park suka plak kat Eun Gi. Dalam masa sama Ja Hee suka Maru dan entah apa nama sorang lagi suka Jae Hee jugak.haha. Tapi semuanya cinta tak terluah sebab ada dendam yang perlu diselesaikan.

Apa pun, drama ni have a happy ending. Ending dia best, saya sukaaa ;)
Cuma pertengahan cerita agak lembab, kalau buat 16 episod je pun boleh aku rasa.
Tak payah nak sampai 20 episod.

Dan cerita ni agak berbelit sikit. Eun Gi hilang ingatan, lepastu Maru plak
hilang ingatan haha. Ala-ala cerita indon lah pulak. Asyik hilang ingatan je.

Apa pun, drama ni tetap best bagi aku. Saja nak menonton drama korea yang
bergenre lain huhu.

No comments:

Post a Comment