CLICK HERE

Wednesday, December 5, 2012

Big | korean drama review


Aku tengok drama ni bila teringat ummi cakap cerita ni best.
Ala-ala fantasi jugak.

Secara ringkasnya, menceritakan tentang roh Kang Kyung joon seorang pelajar sekolah 18 tahun yang tertukar badan dengan seorang doktor 30-an yang bernama Yoon Jae.
Yoon Jae pulak dah bertunang dengan cikgu kepada Kyun Joon nih bernama Gil Da Ran.

So macam lawak gak ahh bila sorang budak remaja kena jalani hidup sebagai doktor dan tunang kepada cikgu dia sendiri.perangai cam bebudak, badan macam ajussi. haha.nasib baik lah dia agak genius, siap study buku2 medik untuk tahu sikit2 ah pasal bidang kedoktoran.Last2 dia suka plak kat cikgu dia tu.

Lepastu Jang Ma Ri yang minat dekat Kyung Joon ni sibuk lah berusaha nak buat roh mereka
tertukar balik lepas sedar pakwe dia punya roh ada dalam badan Yoon Jae.

Diorang tertukar badan tapi sorang je yang bangun. Sorang lagi koma berterusan
selama setahun jugaklah. Ada lah sebab kenapa diorang tertukar badan. 
Diorang ada kaitan sebenarnya pada masa dulu.

Pelakon dia pun best jugaklahh. Gong Yoo yang dalam citer coffe prince, Suzy ( dream high )
dan Lee Min Jung.

Cuma ending dia tak berapa best, macam siot sikit sebab akhirnya diorang punya
roh tertukar kembali. Tapi dia tak tunjuk pun muka kyun joon tuh. siapa yang dah tengok cerita ni mesti frust dengan ending dia harhar.
menyampah makk.

Pelakon yang berlakon sbg Kyung Joon. sape tah nama pelakon ni. Aku bukan tahu sangat pun tapi comel sehh. Roh budak ni lah yang masuk dalam badan Yoon Jae.
So dia ni banyak berlakon terbaring tak sedarkan diri je atas katil.

Suzy comel sangatt . bawa watak jahat tapi takdelah jahat mana pun. kesian dia, minat gila kat kyung Joon tapi
kyung joon suka plak kat cikgu dia, Gil Da Ran.
Last sekali dia redha jelahh lepastu macam dah suka kat adik kepada Gil Da Ran.

Jomm tengok drama ni . besttt. 
heheh.



No comments:

Post a Comment