CLICK HERE

Saturday, September 29, 2012

Jalan-jalan buat kerja gila ^^


Assalamualaikum.

actually entry ni dah lama peram dalam draft. harini baru bole publish sebab masalah connection.
biasalah kan. unisza hotsipot sedut bak kata anis :P
kejadian berlaku seminggu yang lepas ^^
Kalau tak buat kerja gila, bukan geng kitorang namanya. Hewhew.
Pada suatu petang yang hening lagi membosankan, tetiber aku teringin sangat nak ke pantai.
Dan kebetulan, esoknya ada dua kelas je dan dedua kelas dibatalkan. Kiranya kitorang cuti lahh untuk hari Ahad tu. So, masa untuk berjimba lah kan? Hehehek.
Lalu cadangan aku diterima baik oleh geng2 lain yang memang suka buat kerja gila.
Kitorang akan ke pantai UMT dengan berjalan kaki ! kekeke.

Muka masih bahagia sebab eksaited nak pegi pantai.

Percaya atau tidak, kitorang berjalan kaki selama satu jam setengah ! start jalan dari pukul 5, sampai pantai pukul 6.30 petang. Nampak dekat tapi memang jauhhhhh giler. Lol. Not sure the real name of le pantai. but rasanya that’s
TOK JEMBAL. Yeahh pantai tok jembal. Tak kisahlah tok jembal ke tok jambul ke kan. Asalkan pantai.

Kitorang jalan ikut pintu belakang unisza, pastu menyusur tepi jalan.
Jalaaaaaan lagi sampailah pintu masuk UMT. Pastu jaaaaalan menjelajah UMT.

on the way,
buat muka tak malu jalan tepi jalan. Dah Nampak signboard UMT dahtu !

Tetiber rasa UMT lagi best dari unisza. Unisza sangat sunyi sepi. UMT sangat meriah.
UMT ada pantai, unisza takde. Keluar pintu belakang UMT tu, ada macam2 gerai.
Ada macam2 kedai. Bebas keluar masuk. Jalan depan sikit dah jumpa pantai. ohh syoknyaa !
Unisza pulak, jangan haraplah nak berjalan keluar sebab unisza sangat luas.
Memang patah kaki lah jawabnye kalau nak jalan ke pintu keluar.
Tapi kelebihan unisza adalah, jeng jeng jeng. Waktu maghrib unisza dan umt sangat berbeza.
Waktu maghrib kat umt still ramai orang lagi keluar masuk. Tapi kat unisza waktu maghrib dah lengang. Yang kelihatan cuma para lelaki soleh nak ke surau atau masjid. Kekeke.
Dan hostel unisza much much more better ! luas dan selesa. Heheh. Agaknya lengang sebab ramai selesa duduk bilik lah kot lol.
Setiap universiti ada kelebihan masing-masing. Toksah gaduh
U aku ade ni, U korang hado ? meh aku perli sikit bebudak kat group yang sibuk nak menangkan u masing2.

UMT yang santek ! wahhh gituu . kemahen puji lagi -.-
dah datang tempat org, mesti lah puji.takkan nak kutuk plak kan. 
karang ada yang kena halau pulak.

Nasib baik ada 2 orang kawan Dayah , budak UMT yang guide kitorang. Sebab kitorang dok tahu
pong jalang(read: jalan) nak pegi pantai bila dah masuk dalam kawasan u tu. Kahkah.
Kalau diorang takde, memang dah tercangak-cangak ler kat dalam tu :P
Thanks gurls :)


taddaaa ! inilah pantai yang kemahen teringin nak pergi tuu ! ahaks

Duduk tepi pantai lebih kurang setengah jam je sebab nak dekat maghrib. Tak elok lah yer, perempuan keluar waktu maghrib :) Kitorang hampir nak jalan kaki balik semula sebab tunggu punya tunggu takde van. Kaki melecet ohhh.
Dan kebetulan time tercangak tunggu van tu lahh, jumpa Aswanis dan beberapa orang budak kmm. Wahh wahh wahh memang kecik betullah dunia ni, kan?

Tetiber rasa nak nangis kepenatan. Haha tu lahhh ! nak pi pantai sangat kannn ?
tapi Alhamdulillah, tetiber satu van datang dan kitorang mintak pakcik tu hantarkan sampai unisza. Rasa macam pakcik tu turun dari langit pastu tolong kitorang pun ada. Haha.
Dan memang terasa lagi nak menangis terharu sebab pakcik tu cakap, free je. Takyah bayar. Tapi kitorang rasa tak sedaplah pulak kan, bayaq lah sikit.

dah maghrib baru sampai kawasan U!
Anak sapo lah ni oiii. Maghrib baru nak balik . hishhh.
Solat kat surau depan foyer tu, pastu terus beli nasi bungkus.
Balik bilik, booommmm !
memang taubat nasuha nak pergi pantai jalan kaki lagi. Saje nak jalan kaki,
kekonon nak feel lebih. Feel hapenye, buat melecet kaki je -,-


No comments:

Post a Comment