CLICK HERE

Saturday, September 22, 2012

'jenjalan' kota lama duyong


Assalamualaikum.

Sejak kebelakangan ni internet sangatlah lembab. Mula-mula masuk dulu tenet laju, bila dah lama-lama lembab pulak. Nampak tak permainannya tuh ? -,-



Okay jumaat lepas kitorang ke KOTA LAMA DUYONG. Kekonon nak carik bahan untuk buat research.
Malangnya, kitorang pergi hari jumaat dan kota lama duyong tuh tutup setiap jumaat.
Aisehh. Nasib baik boleh ambik gambar kat luar tu. Pastu intai2 lah dari luar hape bende
Yang ada kat dalam tu. Sadis sungguh -,- Pastu temu bual pakcik penjaga kota tu.



Actually kitorang dah plan nak pergi mydin. Yelahh kat teganu ni mana ada tempat lain lagi nak pegi.
Pegi mydin jelahh . takpun Giant -,-
Tapi pakcik Rashid, pakcik yang bawak van tu pulak ajak kitorang pergi jamuan raya.
Makk aihhh malu gilaaa kot. Tapi kata pakcik Rashid, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. Kehkeh.
Makanan kat situ sesedap kott. Nasi dagang, nasi beriani, kuetiaw, mee goreng, sate, pudding, buah, cendol,koktail, aiskrim. Pehh memang heaven giler makan
Sampai tak habes. Nasi dagang sedap gilaa kot . ikan besaq naa.  Dah lama tak makan ikan.
Hari2 duk makan ayamm je. Keke.
pastu time nak balik dapat pulak satu beg dengan dida lamnya ada dadih dan ada 3 bekas kuih raya.
                                     Pehhh Alhamdulillah murahhh sangat rezeki. Kihkih.

                                       tengok dak wa makan sampai terangkat sudu haha!

Pakcik Rashid saaangat baik. Dia mintak duit tambang rm3 je padahal kitorang dah berjalan sana-sini.
Tapi tak sampai hati pulak kan, kasi je rm5 setiap orang. Saya doakan pakcik Rashid murah rezeki, dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik selalu dan sentiasa
Di bawah lindungan Allah swt selalu. Aminnn.
Dan shopping mydin. Ntah hape2 yang kitorang angkat nak menghabiskan duit. Hoho.
*bajet banyak duit
Hari yang sungguh memenatkan. Keluar 9 pagi, balik nak dekat
Pukul 6 petang. Hoho.
Insyaallah nak start buat kerja kursus yang sangat menyemakkan kepala ni -,-

No comments:

Post a Comment