CLICK HERE

Friday, January 4, 2013

Rooftop prince | korean drama review

Assalamualaikum.



Description: After the death of the Crown Prince Lee Kak's wife, the Crown Prince transports 300 years into the future and arrives in 21st century Seoul, South Korea with his retainers. In the present day Seoul, the Crown Prince meets Joo Se-Na, who has an uncanny resemblance to his deceased Princess.
Episodes: 20  Year: 2012

Mula-mula, aku ingatkan drama ni tentang Joseon Dynasty bagai. Tu yg malas nak tengok.
Tapi dah ramai cakap best, aku pun tengok jelaa. Yess ! sangat sangat best dan kelakar cerita ni.
Kalau siapa yang tak suka drama macam cerita dulu2 tu, cerita ni hanya episod 1 dan episod 20 je
yang ada pada zaman 300 tahun dahulu. Selebihnya, zaman sekarang. haha

Tentang perjalanan masa, so lawak gilaa lah kan bila raja dan pengawal2 dari zaman dulu
datang ke zaman sekarang. Tercangak-cangak tengok henfon, bangunan, kereta dll.
Cerita ni jugak tentang reincarnation ( kelahiran semula ). kepercayaan mereka kot.
Maksudnya situasi zaman dahulu ada pada zaman sekarang. Cuma mereka tak dapat
ingat zaman mereka yang dulu tu. hahh macam tu lahh. 

Very good story, jalan cerita pun lain dari yang lain. Serius best.
Lawak, suspen, romantik, semuaa ada hahah.
Lagi2 watak pengawal2 dia tu ohh comel gilaa kot. haha



Siapa yang minat korea wajib tengok cerita nii. tak menyesal punyaa.

Sebab aku tengok cerita ni punyalah khusyuk sampai tak sedar dah sampai episod berbelas-belas hewhew.

No comments:

Post a Comment