CLICK HERE

Wednesday, July 4, 2012

Yeay! baju dah siap :)

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. First time jahit baju sendiri.
From zero. From nothing to something. Seriously,
aku tak tau apa-apa pasal jahit menjahit except jelujur , masuk2 benang
tu aku taulahh. Yang lain memang aku tak tau.

and now, selepas sebulan lebih berjaya jugak aku siapkan baju ni.
Ambik masa yang agak lama sebab aku baru nak belaja, kadang2 sehari tu buat satu benda je.
Salah buat, jahit senget, salah cantum, semuanya kena bukak balik.
Dah jadi rutin pulak,
jahit..bukak jahitan..jahit...bukak jahitan..
sekarang dah bolehlahh guna mesin jahit. Mula2 belaja dulu macam ntah ape2 je kann.

taddaaa. My first baju kurung.
Bukan baju raya. buruk nih. haha.
eh, baru perasan tak pasang butang lagi. hoho.
dan kain pun macam tak jadi. cacat dekat bahagian zip.
dan jahitan mata lalat aku tak cantik.
apa pun, akan ku simpan baju ni sbg kenangan.

Ibu ajar aku buat manik. Mula2 susah lah jugak,
senget benget. lama-lama okay.
Nak blaja buat bunga-bungaan lah pulak pasni, insyaallah.
tengoklah kalau rajin. hahaha:D

Alhamdulillah, Allah beri aku masa, ruang dan kesempatan
memanfaatkan masa cuti dengan menjahit.
Belajar masak entah bila lah pulakk.

next : akan mula menggunting baju yang kedua next week.
eksaited kurasakan. heheh. Baju yang kedua kena perfect lahh, taknak buat buruk2 lagi.
Pastu tengoklah, kalau rajin, gunting baju ketiga pulak.
Kalau malas..takdo lah jawabnye.
eksaited nyee nak masuk u! hohoho.

4 comments:

  1. wah..tahniah..saya pon nk jahit baju kedua..baju y first mmg huduh...hehe..:)

    ReplyDelete
  2. tahniah!! hebat lah tue dear. mak n akak fyna pandai jahit. fyna je yang tak reti. nak belajar pun ntah bila. last2 beli yang dah siap. takpun tempah kat orang lain.

    ReplyDelete
  3. untung la pandai jahit baju sendiri ^^

    ReplyDelete