CLICK HERE

Saturday, June 2, 2012

bahasa

Assalamualaikum.


Contoh-contoh bahasa annoying yang selalu digunakan:


''wahh,, da lamerw ta jumpa kau '' .  

''wahhh rindu gilerw arh samerw korunk ''

''kenapa ta cakap na datang ?"

''bawu na kol ko''


bila baca, wahh gedik sungguh ayat2 di atas.haha:D

Dulu,aku actually terikut-ikut dengan sesetengah orang 
yang guna bahasa macamtu. Tapi bila lama-lama, aku dah rasa macam, errrr annoying gila kot.
elok-elok perkataan tu ada 'k' yang pergi buang apahal. yang pepandai tambah 'w' tu apehal?Ada sorang classmate aku, dia
suka sgt guna bahasa baku padahal nak kata skema tak punn.gila2 ada laa.Bila
aku tanya, dia cakap dia memang suka macamtu. Dan aku suka baca blog yang gunakan bahasa baku. Bukan skema, cuma tak nak rosakkan bahasa. kepala pun tak pening nak fikir ape bende die tulis ni. Bahasa ape ni=.=  wahhh gitu. patut aku apply sastera ja kot. wakaka:D
Novel sekarang pun bukan macam novel dulu. Bahasa ntah ape-ape je . Haaa, kan generasi
sekarang dah mengikut. Na  nak salahkan sapa lagi. Bila aku baca balik entry aku yang dulu-dulu,wahh annoying giler bahasa aku. macam bahasa mintak pelempang pun ada . haha:D



p/s-aku ingin menyeru kawan2 semua supaya gunakanlah bahasa yang
senang dibaca dan agar anda tidak kelihatan gedik serta mengada .hahaha:D

ewahhh, sesiapa yang cepat sentap tu mesti cakap,
''wahh annoying giler siapa yang tulis ni. pikir bagus sangatlah tu''.

wahhh, apa aku kisah:)





1 comment:

  1. lagi satu yg memang buat aku rase nak lempang :
    LAH-LHA.
    tak ke lidah aku mcm pause kejap bila bace

    ReplyDelete