CLICK HERE

Sunday, June 3, 2012

kalau haiwan ada facebook...


Assalamualaikum.

This is copy and paste from one of the post from facebook .
 Can u imagine if animals also have a facebook ? Very funny,maybe
this is their status .






NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…


CICAK : isteriku tersepit pintu!

KUCING BETINA: “Anak I yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

AYAM : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa

NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa

KUCING: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

ANJING:hari ni aku takde suara.alaahh tuan aku bukan kisah pun.dia je tdo aku kena jaga umah dia.rumah kecik bajet ada orang nak masuk,hampeh btul!!malam ni aku nak tdo puas2 haha.

IKAN EMAS:bilala bley makan mknn yg sedap skit.asyik2 biji2 kecik warna warni tu je kasik.hello,i muak okeyyyy!!

KATAK:harap2 malam ni hujan,lama btul x main air hujan,rinduuuu~~

KAMBING:gatalnya badan ni,hmm japgi la mandi.malasla plak ngeee~

BABI : Aku bengang btol la…die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang
disebutnye…wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw… tension2!!


Actually, i think some of the status also have been made by
the humans.haha.
because everything nak tulis dalam facebook, as their status.
everything ! 


example 1,

''harini makan strawberi cicah kopi''

i think don't have to tell the world about what u eat everyday okay.
semua orang makan kot.

example 2,

''bengangnye dengan si A ni.dahlah muka macam @$#^%$&%*&^''

tak pasal-pasal orang yang baca berdosa baca apa 
yang dia tulis.Nak-nak bila ade pulak yang menge'like',
mengapi-apikan lagi si penulis status.

example 3,

''titerw sayang awak.titerw boleh matiw kalaw tak jumperw awak satu hari''

oh god.tak tau nak cakap apa kalau jumpa status macamni.


dan banyak lagi status yang menjengkelkan.
dan biasanya orang2 macamni aku remove ja . wakaka:D

pastu kalau yang hott setap pulak, letak gamba dia yang perasan cun
pastu cakap,

''euwww.gemuknyerr titew''
''euww.buruknyerw muka titew''

padahal dia sebenarnye mengharapkan pujian dan perhatian ! betul tak ? siapa
yang terasa baik mengaku cepat.

lain kali, letak jela gamba cun korang tu and say,

''saya cantik dan comel''

ehhh yang sebenarnya apa yang aku nak sampaikan adalah,

status manusia dan status haiwan di atas,
more or less sama jaa. kehkeh.



peace^^

1 comment: