CLICK HERE

Sunday, May 6, 2012

KMM-last part

Assalamualaikum :)
ni adalah entry terakhir pasal KMM .
Dah lama aku buat entry ni, tapi harini baru teringat nak publish .

Buat yang masih ragu-ragu samada nak masuk matrik
atau tak, teruskanlah istikharah.
Sebab ade beberapa budak sekolah dulu kala mesej aku balik,
tanya macam2.
matrik susah tak ? kenapa dia dapat program dua tahun ?
kenapa itu, kenapa ini ?
better diploma atau matrik ?blablabla.
aku pun actually dah tak tahu nak jawab ape.
i'm not good in words,but i'm a good listener . haha!
boleh cerita semua masalah kat aku tapi nak suruh aku bagi advise?hurmmmm ;(


tapi matrik kee diploma kee,asasi kee,semua
sama aje.asalkan ada keinginan untuk belajar.Better masuk matrik laa,
habis degree awal.kawen pon awal.haha!




tapi pendapat aku,
matrik ni tak susah.Cuma kadang2 attitude kita yang menyebabkan
ianya jadi susah.Kalau asyik nak ponteng kelas,turorial pon tak buat,asyik nak enjoy,
takyah melalak laa kalau kau punye pointer cukup2 buat makan jee.
tapi,
Kalau rajin,tak pernah ponteng kuliah,buat semua tutorial,
concentrate dan paham semua yang lecturer ajar,
insyaallah boleh score punye.kalau struggle sikit, tak heranlah kalau dapat 4flat :)
Jangan percaya cakap2 orang yg matrik ni susah.
senang je kalau kau struggle ! haha !
ataupun sibuk bercintan cintun sampai lupe nak masuk kelas.
Orang lain pon bercinta jugakk,takdelah sampai lupe nak masuk kelas,ye dak ?
ehemmm.

And the most important!jangan salah pilih kawan..takut terpengaruh dengan mereka
yang asyik nak ponteng kelas,,atau terpengaruh dengan mereka yang
asyik nak tidur,asyik nak main game,asyik nak enjoy.
susah tuu .


but you must strive hard in matriks.
tak boleh enjoy2 sangat.Masa sangat padat.Only 4 subjects in matrik,
taaapiiii...ya ampun ! kena bersedia dari segi fizikal dan mental laa.
just try your best ! hehe .


Alhamdulillah i'm with them.With friends that always give support to me.
Million thanks to Mira,Yoyo,Nadia.
We had study group together,since from the first semester, almost everyday during the studyweek.
Alhamdulillah all of us got result that make us smile for the whole day !
i ingat lagi,kitorang dapat result during koku class.after got the result,we played
badminton together and that was a beautiful moments i ever had !


Alhamdulillah.Allah knows what is the best for us.Just usaha,doa,tawakal :)
And i'm hoping for the better result for second semester,
even semester ni macam disaster gilerr.

lastly,

S32T5 :)

roomates :)

Thanks guys for the beautiful moments !


3 comments:

  1. Thanks sharing kak. Saya pon dah konpiuss macammana kalau tak dapat upu semua tu and whatever. Macam pening --"

    ReplyDelete
  2. mana2 pun boleh,kalau diploma pon oke jee, sy tengok kengkawan sy yg dip lebih excellent dari kami2 ni . hehe

    ReplyDelete
  3. best la kalau dpt matrik. malangnya,tak dpt pulak. nak buat cmne. hehe

    ReplyDelete