CLICK HERE

Saturday, May 7, 2016

MPOB visit

Assalamualaikum.

28-29 April 2015.
We had our short and last trip together :( So sad but its our reality guys! But the saddest thing is we realised that we dont have that much trips for these past 4 years lol.
Rasanya ni baru trip ke dua selepas halfest dan dunkin donut 2 years ago kah!
How funny konon2 sedih macamlaa selalu kita pergi trip hahha.

So kami ke Malaysia Palm Oil Board (MPOB), Bangi.
Not for fun actually lol but we went there to do lab for fats and oils technology subject.
Lab means there are reports to do haha.
Takpelah sambil menyelam sambil minum air, lets have fun 
while we were at it.

Last trip together !
Nampak je muka happy tapi sebenarnya masing2 taklah happy sangat sebab masa ni semua baru habis Viva dan semua busy nak buat thesis corrections. And tak dilupakan poster presentation! memang takde mood sangat nak pergi haha. 

Homestay yang best ! Malangnya kitorang dapat duduk kejap je, sebab balik dah malam. Pastu esoknya pagi2 dah bertolak. Memang homestay ni jadi tempat kitorang tidoq je hahha.

The best thing that was happened here - blackout ! Haha sempatlah juga making memories together, bergelap sama2. Nasib baiklah duduk ramai2 tapi seram jugaklah, nasib baik blackout tu setengah jam je. Kalau tak, taktahu cemana nak tidur dengan panas dan takut malam tu.


Candid by Che ah the photographer.

Kat sini kami dengar talk tentang intro mpob etc dan juga tentang application of palm oil in foods.

Our lab!
Dari kiri - vanasphati, shortening, blended oil and margerine.
Melambak margerine dapat bawak balik. 


Petang sampai malam, lepak di IOI Mall.
First time datang sini lols biasalah village people. Tapi takde apa yang menarik pun, its just a typical shopping mall haha! Cuma besar jelaa. Aku just beli perfume je sebotol, kalau tak beli apa2 rasa macam bukan diri sendiri pulak hahaha.

Day 2.


For second day, buat lab margerine menggunakan machine dan visiting few plants and labs. Also talk from Dr Miskandar. Yang bestnya asyik makannnn je ! haha. Pukul 10 pagi ada minum pagi, tengahhari lunch sangat sedap untuk kedua-dua hari. Petang pon ada minum petang lagi, lepas habis je lab margerine tu- they asked us untuk bakar roti makan dengan margerine tapi semua dah sengkak haha. End up bungkus roti tu bawak balik (selamat dalam perut azim dah semua tu).


Sebelum balik, melawat gallery MPOB. Mula2 tu konon2 baca, lama2 memain je lebih. 



Kat dalam tu ada deco ala2 kat rumah maka makin galak lah kitorang main2. ni umur berapa taktahu la.

Tengok makcik dua orang ni dah berangan pulak.
Tolonglah sesapa pinang bebudak ni, takut diorang berangan lagi parah pulak haha.


Thank you so much to MPOB for lot of useful and great informations !
We will come here again..InshaaAllah. Kot2 la ada yang kerja kat sini satu hari nanti kan haha.

Annyeong !
*Mood final exam*
*Takde study week*
*Tahniah UniSZA*

No comments:

Post a Comment