CLICK HERE

Monday, May 23, 2016

Last Memory (Memorable Night)


Last night di UniSZA, kitorang bebudak foodtech buat last dinner together. Bahagi2 kerja la, ada yang settle makanan, games, dewan, video etc. This is the most memorable night for us, kitorang start pukul 8 pm sampai 3 am katekooo. haha. Yelaaa, kalau ikutkan tak cukup masa sepanjang malam nak mengimbau semua kenangan sepanjang 4 tahun ni.

Aktiviti yang diadakan adalah:

Makan-makan.

Tayangan video ucapan and montage. Haritu pi pantai tu nak rakam video ucapan skali laa tuh.



Games. Semua games ni lebih kepada games untuk merapatkan lagi ukhwah and nak uji sama ada kita betul2 kenal kawan kite atau tidak. And I'm as one of the creator of the games also make some mistakes (terang lagi nyata lah 4 tahun ni aku tak cukup kenal pon lagi my classmates, forgive me haha).









Penyampaian hadiah. Kita taktahu siapa yang akan bagi kita hadiah, we just randomly picked names few weeks before and must keep it as a secret (Some of them cannot keep the secret though, haha).


Me to Mirul.

Hanim to me, thank you Hanim ! Really appreciate it, seriously I like the tshirt because it suit me well wkwkwk. Harini baru tahu Hanim rupanya yang dapat nama aku, pandai dia simpan rahsia.

Cabutan bertuah, Im the lucky one walau kertas bertuah aku hilang haha. Mula2 dpt no cabutan bertuah tu, aku terus hafal "26" lalu campak je kertas tu. Nasib baik diorg kata its okay, bagi jelah tapi kena menari tarian sotong. Hek eleh, senang je *menari macam sotong*. Thank you !
And also fridge magnet yang tertulis nama kitorang berserta nama panggilan ktorg/apa2 lah yg menggambarkan ktorg. Contohnya aku dpt Qila aka Izreen azminda (sengal keyh haha, sapa punya keja niii). Malas nak tangkap gamba fridge tu sebab tah mana aku letak dalam beg, barang tak kemas lagi woi hahahahaha kantoi. 


Celebrating birthday for June-Disember babies. (Babies ke kau jemah?). Budak birthday bulan 12 kat tepi tu tak mampu diselamatkan sebab eksaited sgt.

Tengok video sedih dan menyanyi sama2. And sorang2 bagi ucapan. Masa ni sedih bak hanggg. Aku bukanlah jenis yang senang menangis tapi masa ni memang sedih sangat, nak bagi ucapan pon tak terkeluar nak cakap apa haha. And im not good in words actually, cuma, Sorry and thank you for everything, sincerely from my heart kih. Kitorang jugak tulis "Letter to myself", which jika Allah izinkan, kitorang akan reunion lima tahun lagi dan akan baca semula letter tu. InshaaAllah.

Bersalam-salaman. Some of them yang akan balik awal2 pagi esok mungkin tak jumpa dah lepasni. Semua dah bengkak2 mata masa ni, haha tapi time ni aku tak leh nangis dah. 




Takleh letak gamba bebanyak nanti syahdu pula blog ini hahaha.

Esok petangnya, Wa ngan mommy hanta aku, piya, wani ke stesen bas. Thankyou korang !
And had our last dinner together. 



And i cried before naik bas tu hahaa. Sedihlah dari hari first daftar lagi dah kawan dengan diorang, and finally kami dah berpisah. Macam2 benda gila kitorang buat, macam2 memori tercipta, study sama2, merepek sama2, dan semuanya bersama-samalah. Aku rasa kalau takde kawan mcm diorang ni taktahu lah hidup kat unisza ni cemana, mesti suram dan sepi je cewah over gila. Lepasni taktahu bila nak jumpa lagi, kalau jumpa pon it will never be the same. 

Apa pun, bertemu dan berpisah itu kan lumrah kehidupan. Sayonara, till we meet again !



No comments:

Post a Comment