CLICK HERE

Friday, May 6, 2016

Farewell dinner Foodtech 2016

Assalamualaikum.

So 25 April 2016 was our farewell dinner located at 
Tanjung Demong Beach Resort!
Rasa sedih tapi tak menangis ke apa2 first, sebab kelam kabut (hahaha!) dan second, the place was so hot. Berpeluh katekooo. Makeup pon cair luls. Taktahu lah that place memang panas ataupun memang cuaca sekarang ni pun panas nokss, satu hari sampai berkali-kali I mandi kehh. Hujan pun lama dahh tak turun :(

Even at this last and meaningful dinner pun kami masih berbuat onar dan buat perkara memalukan, dengan jadi orang terakhir yang sampai majlis hahaha. Sebab tunggu kak ana dan kitorang pun memang lambat siap serta kelam kabut. Yang lawak, saat orang lain semua dah siap2 makeup petang tu, aku dengan mommy make memories together (lah sangat) dengan menjahit hujung baju. Ni lagi sengal, last2 minit tu lah baju nak buat hal kan, dengan mommy baru habis viva terus menjahit pulakk. 
HAHAHA. Takpelah itu semua kenangannn. Esok2 mesti teringat balik dinner pukul 8, pukul 7 baju pulak buat onar haha.


Saat orang lain semua dah siap pendaftaran dan bergambar...

Kami masih dalam kereta. Walaupun tak senang duduk, sempat selfie to capture the moment LOL.

Yang sedihnya disebabkan kitorang sampai lambat, terpaksa duduk berpecah. Tak dapatlah mengedog sama2 sobs :(
Tapi apa pun, we enjoyed the moments together, yang penting aku taknak komen pasal makanan. The bad menu ever kah! Selamatlah budak final year ni diraikan, takdelah rasa nak mengamuk sangat menu mcm tu haha.

So tepek gambar with captions jelah senang.

Tema adalah "masquarade night" black and gold tapi macam biasa, pedulik lak ktorang dengan tema2 ni, haha. Pakai je ikut suka hati. Mask pon provided by fossac, tapi aku memang fobia dengan mask ni sebab bila berpeluh, kaler mask akan turun. Time kat Chiangmai dulu aku pakai mask jenis yang sama, maka berwarna warni lah muka kau haha. 

Wishes from lecturers. 
Thank you so much, InshaaAllah kami akan ingat semua pesanan2 dari lecturers :)

Penyampaian anugerah dekan.
Alhamdulillah, sem lepas masih ada rezeki dapat anugerah dekan, even i dont know what ive been doing last sem wkwkwk. Jkjk. Taklah, sebab busy sangat last sem im just doing my best dan selebihnya tawakkal pada Allah. Yang penting ikhlas menuntut ilmu kerana Allah, jangan banyak merungut sangat, cemana nak berkat belajar tu. Biasalah, kadang2 banyak benda yang boleh buat kita letih dan penat kadang2 sampai rasa nak give up! tapi ingatlah semula apa tujuan kita belajar ni. Ikhlas belajar pun dapat pahala, dahlah jarang2 kumpul pahala lebih, alang2 belajar tu cuba lah ikhlas kan sikit hati tu. InshaaAllah, dapat lah secebis pahala keke.
Congrates for my dekan classmates yang sangat excellent ! Actually my pngk is not that great compared to my classmates, but im still grateful for what Allah give me, rezeki setiap orang lain2. Sangat banyak rezeki Allah bagi to me yang orang lain tak dapat, so it's fair enough for me.

The whole final year students with all lecturers.

With Dr Syikeen, our supervisor yang sangat baik, sangat banyak membantu dan sangat memahami kami. Terpaksa love kan muka dr untuk membezakan students dan lecturer. Lecturers kitorang comei2 sangat hahaha.
Thank you so much dr ! Jasamu dikenang :)

Group menjemah.

With our junior, president persatuan foodtech iaitu Pok Wizz lol.

Piya the princess of the night and Mirul the prince of the night.

Prof the king of the night haha.

Selebihnya tayangan2 montaj, banyak jugak montaj untuk final year dan jugak video from lecturers. Thank you so much for those who worked hard for this lovely and meaningful farewell dinner !

Balik hostel, kitorang sambung bergambaq lagi.
Ikutkan sampai besok pagi tak puas2 bergamba haha.


With Piya my longtime bestfriend. Kenal sejak matrik dan masih bersama sampai sekarang. Thank you for your love and care, Piya ! Nasib lah ko orang melaka, InshaaAllah boleh lepak sampai tua LOL. Ko nampak tak nak bergosip je keje, sampai tua pon tak mau insaf haha.

Cutie Wa yang matang tapi kadang2 sengal jugakk haha. Wa orang first yang approach aku kat fb sebelum daftar unisza dulu HAHA. And this friendship remains, InshaaAllah it will remain forever, thank you !


Mommy si gegeh yang suka nak sweet2 ngan aku. haha.

Ni kitorang berlakon balik apa yang berlaku back in 2012 haha. 
That 2012 picture was captured by Amal, memang candid sangat ! haha. At that time aku tercangak nak cari no rumah, kebetulan Mommy punya rumah sebelah rumah aku. 
Mommy cam muka aku through fb, and dia tegur "ehh ni budak foodtech kan". Masa tu aku just fikir pasal rumah je and i was like tak kisah lah foodtech ke tak, yang penting 
MANA SATU RUMAH AKU. hahaha.
Thank you mommy ! Tak sangka budak yang tegur aku tu sampai sekarang is my bestfriend haha.


Good times + crazy friends = amazing memories !
Life brings tears, smiles and memories.
The tears dry, the smiles fade but the memories last forever. 

Promise me ! We had been through a lot for this past four years, so 
You wont forget our laughs. Our jokes. Our smiles. Our conversations. Our plans. Our tears. Our memories. Our experiences. and Our FRIENDSHIP.
*Background music Memori tercipta*

No comments:

Post a Comment