CLICK HERE

Wednesday, May 1, 2013

Sayangi mereka :)

Rasa dah lama pula tak update belog hihi.
Selain takde idea nak update apa, sem ini juga terlalu busy.
Kerja tak habis-habis, selagi tak habis sem 2 selagi tu lahh
berlambak kerja =,=

Tapi busy pun, sempat juga aku meluangkan masa join program ni. Cehh.

27 April 2013.
Program ''sayangi mereka'' anjuran kelab We Care Malaysia telah diadakan di Pusat Penjagaan kanak-kanak terencat akal Midin, Terengganu.
lebih kurang 45 min dari uniSZA.

Okayy we r not even members tapi erm urm biasalah. Kitorang suka buat benda yang agak
lain sikit, main menyelit-nyelit je mana2 asalkan bahagia lol.
Sebenarnya aku malas nak join tapi bila fikir balik aku tak pernah lagi join mana2 aktiviti
sepanjang kat sini sebab malas ! ,
ada baiknya aku join. Ada pekdahnya juga dari duk melanding kat bilik
hujung2 minggu macamni kan :P

 Fantastic three. colony tak cukup lagi sorang hahha.




actually i was expecting to see some babies and playing with them kononlah kan.
Tapi rupanya ? Ada lebih kurang 12 org penghuni, and they actually around 20-40 y/old ! 
maybe most of them acting like children so 
nama tempat tu pusat penjagaan kanak-kanak =,=




Gambar ni aku ambil dari fb. mintak halal :P

Dengan join program2 macamni, kita dapat selami nasib mereka yang kurang 
bernasib baik.
Dan juga makin bertambah rasa syukur pada Allah tuhan pencipta sekalian makhluk sebab
telah mencipta kita dengan sempurna dan sebaik-baik kejadian. 
Tu pun kadang2 ada rasa tak bersyukur 
dengan apa yang kita ada sekarang ni kan ? #ehhh terasa

Itu sahaja.Ohh ya terima kasih banyak-banyak kelab we care msia untuk pengalaman ini .
Bersama presiden, exco-exconya dan ahli-ahlinya.
Walaupun kami orang asing lol, tapi kami dilayan dengan baikk.
Sorry saya taktahu pun nama korang, typical me .
Ahli kelab ramai chinese and indian, semuanya peramah belaka, tak kira bangsa. 
Takde unsur-unsur racist di situ haha:D

In shaa Allah kalau rajin boleh join program lain pulak.
Aku ni ada mood tau. Kalau rajin, rajin jelah. Kalau malas, memang malas
sepanjang tahun haha.
Kelab apa jadi mangsa kita nak menyelit lepasni erk  ? :P


P/s-
Happy Labour Day dan selamat mengundi !
Ohh hai saya sekarang berada di rumah, menyokong orang kampung mengundi katanya
hehe.
Cuti seminggu, usah dibiarkan masa habis di kampung halaman orang,
pulanglah ke kampung halaman masing2. hihi.




7 comments:

  1. rindu tau zaman matrikulasi cat, dah 4tahun tinggal.
    nway good luck in life dear

    ReplyDelete
  2. wahhhh bagusnya... sayangi mereka..

    ReplyDelete
  3. Lana teringin nak join aktiviti camni..

    Tapi taktau camna,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba try join apa2 aktiviti kelab kat kolej/uni . mesti diorang ada buat punya, kena pandai cari ar huhu

      Delete