CLICK HERE

Wednesday, April 6, 2016

Minggu Penyelidikan dan Inovasi UniSZA 2016



14-17 March 2016.
Program Minggu Penyelidikan dan Pertandingan Inovasi (MPI '16) merupakan program tahunan anjuran Pusat Pengurusan Penyelidikan dan Inovasi (CRIM).
Telah diadakan di Dewan Perdana, UniSZA kampus Gong Badak.

Objektif:
  • Mempamerkan produk inovasi kepada komuniti setempat
  • Menggalakkan penyertaan pensyarah dan pelajar UniSZA khususnya dalam pertandingan inovasi
  • Proses penilaian bagi mengenalpasti produk inovasi terbaik UniSZA untuk dipertandingkan ke peringkat seterusnya
  • Meningkatkan jaringan (networking) antara kakitangan UniSZA dengan Universiti Awam lain
(copy dari website CRIM) haha.


So para peserta terdiri dari pensyarah dan staf unisza, serta pelajar2 unisza dan juga ada pelajar dari Universiti lain.
Tak silap aku ada lah dalam 60 penyertaan semua sekali.
Dan untuk kami bebudak foodtech, mempertandingkan 7 produk2 food development 
sem lepas.
Macam kitorang produk Mayoking. hahha.

The preparations ( a day before ).


The space given was so limited (berlaga pungkoq lah jawabnya) so we decide to take turns. We divide our works to 3 by 3, morning and evening shift. Settle masalah.



We were so excited with all the decorations and stuffs, end up only that MAYOKING alphabet that we used previously was the only thing that we can put on the board LOL.


Day one.
Judges came and we need to explain our products. blablabla. I was not here during judging time, good job to these three peoples below:



Our booth's main attraction : PUMPKIN!
Ramai yang geram dengan labu ni sebab nampak cantik, ada staf tu buat lawak yang tak lawaknya dengan muka serius dia cakap nanti dia nak curi labu kitorang kah!
Kitorang sapu minyak lah sebab tu nampak berkilat.
This pumpkins end up with given to Kak ana at the end of MPI haha.

No pictures during second shift as im having a bad hijab day kahkah. 

Second day.

Majlis perasmian dan lawatan VIP ke booths. Tak dilupakan few reporters.  






Petang, dah takde orang lalu kami pun mengemas booth. Kami jangka ramai orang akan datang sebab diorang buka kepada orang luar tapi hanya krik krik je maybe sebab weekdays siapa je nak datang. 
Memang banyak gila la produk mayoking kitorang yang membazir.
Kitorang prepare banyak gilos zzzz. End up with kak ana bawak balik sos mayoking tu hahaha.

Third day (last day).



Alhamdulillah, our Mayoking got silver medal !
Also congratulations to all my classmates, from 7 products, we got 3 silver medals and 3 bronze medals. 




Harian Metro, 17 March 2016.
hihihi.

p/s
Very busy with my thesis writing and other assignments right now.
The pictures already edited before, i just added few captions.
No time to write in details, but i will not publish it forever if i dont publish it now.
haha.

May Allah ease !


No comments:

Post a Comment