CLICK HERE

Wednesday, April 20, 2016

Sisa-sisa hidup sebagai seorang pelajar

Hello !


Lama dah tak update. Sebab busy lah apa lagi zzz. Lagipun aku takde mood nak update. Banyak sangat benda dalam kepala cececeh.
Kurang lagi sebulan, aku akan meninggalkan bumi UniSZA. babababai.
Sedih wei, memang best tak payah hadap dah assignments tests ape bende semua tapi lepasni kena hadap life test pulak kan. lagi mencabar :D


VIVA VOCE.
Rasanya dalam tiga minggu jugak hidup dalam keadaan kelam kabut tak cukup tidur apa semua. Minggu pertama hantar thesis first draft, minggu kedua hantar final draft, minggu ketiga dah VIVA! Omo rasanya ni lah saat yang paling menggerunkan bagi setiap pelajar kan wkwkwk. Masa tu aku rasa nak lari je tapi taktahu nak lari mana lalu redha jelah, life must go on. gituee.


Akhirnya, kami group dr syikeen dah Viva! Alhamdulillah :)
Examiner pun okay je walaupun taktahu lah markah tu cemana kan sebab banyak jugak yang salah lol. Tapi yang penting dah dah lepas pun, dua tiga hari jugak lah tidur tak lena hahaha. supervisor kitorang dahlah baik gila, siap bagi duit belanja makan. Rasa malu pulak padahal present tah hape hape. keke.
So goodluck lah untuk classmates yang tak viva lagi, mula2 je nerves. Betullah dr syikeen cakap, bila dah habis viva tu rasa lega lepastu rasa macam viva ni takde ape pun hahha.


Celebrating mommy's birthday.

Happy 23rd Birthday Mommy!
Sorry lah lambat update hahaha. Masa ni time kitorang busy2 jugak rasanya dengan test ke ape tah.
Moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberikan jodoh yang soleh dan diberikan keberkatan hidup dunia akhirat. Love you !

Datin mommy ni sebab 'suami angkat' mommy bergelar datuk hahaha. Boleh pulak suami angkat. Biasalah kitorang memang suka merepek. 


Tapi yang tak bestnya, konon2 nak buat surprise birthday party tapi mommy dah boleh agak. Cisss!

Last lab.

Sem ni tak banyak lab pon, ada 3 lab je utk satu subjek tapi rasa malas nak masuk lab tu punyalah alahaiii. Maybe sebab dah sem 8 kot lepastu dah muak masuk lab buat fyp. Time busy buat fyp lah, nak kena buat lab report. Individual lab report pulak tu haha.
sedih pulak dah last lab kan.

Spend time together !

Haritu kitorang makan kat restoran di Jerteh, Granny's. Konsep kedai ni sangat unik sebab macam rumah. Memang rumah pon, diorang ubah suai menjadi restaurant. I loike! Sesiapa yang datang jerteh wajib singgah sini!

Tapi menu tak banyak pon. Yang popular adalah chicken chop hanya RM6.50 sangat besar dan sangat sedap ! Pergh terbayang pulak chicken chop granny's. 
Air Granny's pun sangat sedap dan unik rasa dia. 
Air soda tambah serai tambah asam boi tambah daun pudina = sedap ! refreshing sangat.

Lepastu ada sorang budak tertinggal..lalu bermimpikan granny's.

Maka kami datang lagi ke sini, waktu malam pulak and still order menu yang sama. Granny's chicken chop and soda. *Rasa nak lagi pulakk sekarang ni*
So i know these two menu yang akan aku rindukan lepas dah habis study ni sobs.

 Lastly, 
last class with prof Hussin. Lecturer utk subjek Food Forensic.
Mesti mommy sedih kan dah tak jumpa prof lagi hehehehehehehehe.




Tinggal sisa-sisa ni je wei!
Viva dah sudah, tinggal nak buat pembetulan dan hantar hard bound copies, then poster presentation dan final exam !
Tak percaya rasanya dah nak habis study, sobs !

No comments:

Post a Comment