CLICK HERE

Saturday, June 6, 2015

Internship : #week19 : Goodbye

Annyeong ! 

Its already June and we have only about 4 weeks before our industrial training is over. And some of my friends, Fatin, Naresh and Desmon only have one or two weeks for their training, how time flies. 
* I think Desmon dah finish already, everyone is busy yet he is in another department so quite acceptable lah kalau aku pon tak sure dia dah habis ke belum haha

So last week we decided to ate lunch together outside, Pizza Hut !
Keluar je pintu Mamee, ada dua choices nak makan kfc atau pizza haha.

Interns lunch time ! hohoho
Seghonok engkorang yer. Dahh kebetulan pulak big bos cuti pulak kann..so memang tak sempatlah 1 jam makan kat sini. Order punya lah berjam jam. aigoo. Punch card pintu depan pulak rosak, so kitorang tak punch card pon ntok keluar lunch so sebab tu lah ter'rehat' pulak lebih 1 jam. Tapi lebih pun 15 minit jelah..sekali sekala kan..asyik makan lauk kantin je haha.

I upload this picture on ig and someone said macam best je practical life aku. Heii you dont know what im going through for this 19 weeks and onwards. Dont judge my life based on one picture only haha, 

So introducing them,
From left : Janette, me, kak fatin, Kho, Zhi Zhao, Alex, Joanna,
 Pei Hua, Naresh, Desmon.
Ada lagi sorang intern KMM6, Adila. Diorang lupa nak ajak haha lol salah siapaa.

Ramai gila interns kat mamee tapi 10 orang ni jelah yang aku kenal buat masa ni.
Interns sebelum ni ada aku kenal 2,3 orang tapi not rapat enough untuk bergambar sebab diaorang, biasanya diploma intern sekejap je. Tengok2 dah habis intern hahah.

So macam2 yang kitorang borak mengumpat merepek lol lagi2 si desmon merepek tak sudah. And im quite impressed with Naresh. He was already in contact with lecturer from upm to further his master study ! OMO kitorang baca email dia dengan lecturer tu, dah siap diskus tajuk apa yang dia nak ape bende semua. sebab dia lepasni dah habis study terus kan. What a great future plan, I wish U all the best buddy ! Desmon dan kak fatin pon tengah fikir2 untuk cari kerja terus, sebab diorang pon dah habis study lepas intern ni.Yang lain macam aku, lepas intern ada lagi setahun so kitorang tak fikir lagi hahaha cuma nak fokus pada final year projek saje sekarang ni haha. Budak UMS dah dapat supervisor untuk fyp diorang, so all the best lahh untuk semua !

So sekarang ni aku nak siapkan report haha sepanjang hari siap 5 muka surat aje, ape pon tak boleh. Taip sikit dah mengantok pastu tido. Taip sikit hilang idea, tengok korea jap. Taip lagi, taktau nak tulis apa, tidur balik. That cycle pon berulang-ulang lah lol.

Apa pun minggu ni sepatutnya aku kerja hari sabtu, tapi public holiday kannn.

Ini lah mamee chef lontong new flavour yang aku pernah mention dulu ! haha.
Bagi aku rasa dia uwekk tak sedap. Tapi aid cakap sedap, ibu pon cakap sedap. Okay my taste is weird. 
Have a great weekend everyone !




No comments:

Post a Comment