CLICK HERE

Saturday, May 23, 2015

Internship : #week17

Assalamualaikum.

Dear Diary, this week im so tired because we ( me with my forever nerdy partner zhi zhao lol) need to do inspection for soups and seasonings that using zig zag cutter. Actually after they put the seasonings in the cup/packet, barulah nampak ehhh kenapa ada serpihan2 plastik. Rupanya machine tu ada problem, cutter dah tumpul so serpihan plastik akibat tidak dipotong dengan betul dah masuk dalam mi. LOL dahlah plastik warna hijau, silap2 org ingatkan vegetables rupanya plastik haha. So all the soups and seasonings yang guna kan that one machine must be on hold and check semula.

So here we are ! selama 3 hari bebbb aku dengan zhi zhao duk buat inspection dalam soup store. Banyak giler containers nak kena check, nasib baiklah aku ppuan kahkah so aku takdelah kena angkat container tu, tapi kesian jugaklah kat zhi zhao sebab dia yang kena angkat semua container. Kekadang ada QI si rajesh ngan manoj tolong skali. Kitorang kena check EVERY container (dahlah banyak nak mampos seriously rasa nak mampos betul2 hahah) . Mana yang ada problem, kita akan lekatkan on hold sticker dan catat kan sstn number for every container. So that kita akan inform pada seasoning department for further action, most possibly diaorang akan rework semula. 

So minggu ni memang buat benda tu aje, tengahhari sampailah petang. HAHA. Dan kitorang buat checkweigher checking once again, to confirm that our result from last checking valid lah kann. 



FRUSTTTT.
IM SO SAD ! NAK IKUT IBU AYAH AMAL AID PI MEKAH.
Tapi disebabkan aku tak cuti bulan 12 time cuti sekolah, kena tinggal lah jawab eh. Ibu cakap pelajaran lagi penting takleh ponteng kelas huwaaaaaaa
I KNOW MY TIME WILL COME ONE DAY INSHAALLAH BUT STILL IM SO SAD.
tapi takpe, aku gi korea taun depan, exo infinite vixx oppas, kitaryo ! 
mmuah ciked LOL
dah bye.



No comments:

Post a Comment