CLICK HERE

Friday, November 25, 2011

first week :)

cerita minggu pertama,di semester yang baru ,semester 2 .

1)Jadual 

untuk sem 2 , subjek 
agama islam dan kemahiran dinamika takde , digantikan dengan subjek
kokurikulum . 2 jam seminggu . yang lain-lain masih macam biasa .
jadual pun ubah lah sikit-sikit . Dan lecturer pon dah bertukar .
Tapi ade jugak kuliah , tutorial dan amali yang masih mengekalkan
lecturer yang sama . depends laa pada lecturer atau jadual tu .
so far oke lah . tapi masih cuba menyesuaikan diri dengan lect yang baru .
macam pelik pulak sebab sem ni , banyak subjek yang diajar
oleh lecturer lelaki . 

ini jadual baru kitoranggg :)

2)praktikum S32T5

sem lepas ada 22 orang , tapi untuk sem ni dah tinggal 21 orang .
sebab si Aizat pindah . menggapai cita-cita katanya . haha .
so goodluck Aizat . dengan pemergian Aizat maka tinggal 3 ketul aje kaum adam
dalam kelas tu . Well , awal entry aku pasal kmm aku dah cerita 
pasal ketidakseimbangan alam di sini di mana perempuan lebih ramai dari lelaki .
perempuan mendominasi sepenuhnya kelas itu ! kehkehhh .

dan aku juga bukan lagi penolong ketua praktikum,
diganti dengan Yoyo.Aku rasa Yoyo lebih layak sebab dia tegas dan berani
nak marah atau tegur sesiapa saja,tak macam aku.
Lagipun aku pemalas haha !

3)assignments
yes , first week aku dah dapat assignment .
untuk presentation Bio aku dapat tajuk kingdom protista , berganding bahu bersama
Anith , Daniel dan Ika .
untuk english , ada lah kerja promotion and some survey based
on our title . Macam sem lepas , aku bekerjasama 
dengan Nadia , Zuhaira dan Zulaikha .
Dah malas nak tukar group . amali kimia , aku still dengan 
Nadia . amali Biology , aku masih berjodoh dengan Zuhaira .
setakat ni , itu jelaa . 
Dan aku masih lagi bekerjasama dengan Aswanis untuk fotostat
nota math :)

Seriously beban mula terasa . Untuk sem ni ,
sc komp ade 4 topic , math ade 10 topic , biology ade 10
topic dan kimia ada 13 topic . Dan makin berat dan susah .
serius .

aku masih cuak dengan result sem 1 aku .
siapa dapat pointer 1.5-2.0 , masuk program dua tahun .
Bawah 1.5 , kene tendang , babai !

Allah je yang tahu rasa hati aku ni .
Duhai hati , kuatlah engkau . seringkali aku mengingatkan diri ,
aku masih ada DIA yang mendengar setiap doa aku .
kuatkan hati , kuatkan semangat .yakinlah siapa yang berusaha pasti berjaya .
don't lose faith on Allah .

p/s- entry berjela . lega hati aku dapat menulis :)







6 comments:

  1. haha chaiiyyook !
    for future rite? good luck ye qila :)

    ReplyDelete
  2. chayyok qilanisa ^____^
    next year nk amek degree dah , untunglaaaaaaa !

    ReplyDelete
  3. insyaallah , kalau pointer baguss , aminnn . hik3

    ReplyDelete
  4. mine S23T5
    serius tak tipu! kmm blogger!

    ReplyDelete