CLICK HERE

Sunday, July 10, 2016

Raya 2016 part II

Sambungan cerita raya 2016 part I - Raya 2016: 1&2 syawal.

4 Syawal

Pergi raya rumah atam kat Durian Tunggal. Amal bising nak pergi rumah kelly. Bawak jelah lagipun hari raya duduk saja di rumah bosan jugakk. Kitorg pergi sendiri bertiga, pastu acik dengan cik sarah berserta uwan pon datang jugakk.


Kelly dengan kakak2 team oren.
Kadang2 hari jumaat aku datang main dengan kelly pastu bawak uwan balik kampung terus. Kemain kelly tak panggil ktorg kakak, dia panggil 'awak'. 
"Icah taknak pegi rumah awakk". Macam rakan sebaya pulak haha.


 Kelly, jom ambik gamba.

Eh kejap. Ada lembaga nak masuk bergambar.

Okay dah lembaga tersebut dah masuk dalam frame. Tapi kenapa menyorok belakang ye, adakah nak sorok badan kembang selepas makan tak berhenti ?


 5 syawal

Hantar aid balik Rawang. On the way ke Rawang, singgah rumah Pak lang kat shah alam. Alhamdulillah tak jammed ! Jalan pon lengang jugekk lah. Lepastu malam lepas maghrib hantar amal balik matrik.


Hello kakak, acah hipster ke tu.

Rayo rumah paklang. Ayah acah candid lagi..

Sakit hati jugaklah sebab aid taknak bergambar. Ni aku ambik video lepastu printscreen. Dasyat sungguh. Aid cakap dengan ibu, kenapa setiap kali dia balik mesti nak bergambar, macamlah aid ni budak Thailand. HAHAHAA. Kiranya dia nak cakaplaa yang bukan jauh sangat pon, bukannya selalu tak balik macam budak Thailand. Adohh.

Nak suruh bergambar pon susah, adoiyai. Setiap gambar ade kenangan, pernah tak kadang2 terfikir satu2 kenangan lepastu terasa alahhh, kan best kalau ada gambar! Masa tu nak menyesal tadak guna, time muda ni bolehlah ingat semua benda, esok2 dah tua nyanyok satu hapak pon tak ingat. Rugilah semua kenangan lenyap macam tuu je. 
Time muda ni pon kadang2 banyak benda dah lupa, bila tengok entry lama2 atau gambar lama2 baru teringat balik.

6 syawal, duduk rumah saja sambung puasa enam. Lagipun ibu ayah dah kerja, tinggal aku dengan liah mereput kat rumah. What a life ! haha.



No comments:

Post a Comment