CLICK HERE

Saturday, October 18, 2014

Separuh sem 5

Annyeong haseyo !
*mood lepas frust tgk ending tvN's surpluss princess*sigh*

So kesimpulannya(tetiba kesimpulan?) separuh sem 5 ni takde apa pun sebab tak banyak ambik gambar lols.

1)  Pembinaan hospital UniSZA

Tahniah laa unisza akan ada hospital tak lama lagi.
Lepastu yuran naik.


Ikutkan jelah.

2) picnic di Bukit Keluang, Besut

Alhamdulillah kitorang dah dapat asrama lepas rayuan haritu berjaya. sebenarnya sedih gila sebab dah sayang ngan rumah tu tapi tapi itu yang terbaik mungkin? hahaha.
So bebarang kat rumah banyak lagi yang tak habis, kitorang decide untuk goreng je semua yang ada dalam fridge then makan kat pantai. Weehuuu.
Kitorang pergi berlima plus Piya ngan Wani sebagai bodyguard haha.



My 2 month housematesss yang happening dan sengal haha.
From left : Mira, me, Mummy, Shiro, Kak Una.
Hidup soulmate ! hahaha.

Tak dilupakan.

Penyakit selfie.

3) Potluck

Dalam 40 orang, hanya 10 orang je yang duduk rumah sewa. Satu rumah 5 orang. So haritu kami decide nak buat potluck sesaje jerwwww. Dan kebetulan nak buat surprise birthday party skali untuk Wahida. Kebetulan plak dah third year ni masing2 kebanyakkan dah bawa kereta sendiri so transport tu no problem lah kan.

Penuh rumah bak hangg. Ni pun tak semua yang datang haha.

Birthday girl ^^


Susah payah semua orang nak masuk dalam satu frame haha.


Tu je kot? haha. Sebab based on pictures yang ada, tak banyak pon nak update.

Hahh, untuk business activity kitorang, jual ayam gunting dan aiskrim pulut. Seminggu 3 kali, kitorang rotate jadual. So disebabkan aku ngan mummy duduk luar, kitorang join menjual waktu petang je.
Ayam mentah beli sendiri kat Besut, peralatan2 lain tu dari mana kitorang dapat?haha. Ramai gak yang tanya. Panjang ceritanya, yang penting nak berniaga kena ada modal. haha.
Untuk aiskrim pulut, ambik komisyen je. Kat sini je jumpa aiskrim pulut, sedap nyummmy. Kalau korang datang besut/kelantan mesti try! Rasa nak buka bisnes aiskrim pulut lah plak kat Lubok China ni lol.

 Mummy jadi model ayam gunting sebab warna merah kahkah.

 Sedap nyummmy! setiap kali duty menjual, aku mesti teringat kat Aid sebab Aid suka sangat makan ayam gunting ni, kat depan kolej nunun ada jual panggil 'ayam bob'. In fact Aid suka makan semua jenis ayam bergoreng haha aptb.
Akak sampai muak makan benda ni hahha.

Lab bakery.
Lab sem ni seronok gila. Buat pizza, kek, roti, cookies dan macam2 lagi bakery products.
Hari Selasa je kenyang haha.

Okay itu saja update, kalau ada yang terlupa buat part II lah nampaknya.

p/s,
taktau bila nak start study. Buku nota, pencil box, semua takde kena curi. Kalau study kat laptop jeh memang benda lain lah yang aku bukak.
hahaha.

No comments:

Post a Comment