CLICK HERE

Sunday, November 9, 2014

Update : masih hidup

Annyeong !
Lama pulak rasanya tak tulis belog heheh. Aku pernah berjanji pada diri sendiri yang aku takkan berhenti menulis sampailah bila2 selagi masih ada umur ecewah.
Aku update ni maknanya aku masih hidup lah haha Alhamdulillah. 
Tapi nampaknya tahap kerajinan menulis tu makin menurun seiring dengan peningkatan usia huahua. Sebabnya tak ada benda penting pun nak tulis kat sini sobs ;(
What a boring life. 
Actually sem ni banyak aktiviti cuma kesemuanya berlaku lambat, nak dekat hujung2 sem. Hahh engko tengoklah nanti. Time nak final nanti macam2 program. Macam2 aktiviti.

First, aku dah masuk hostel. Mummy adalah roommate kedua aku selepas Kak Fatin sepanjang kehidupan aku di Universiti ni lol. Sebabnya sepanjang second year aku takde roommate. So far okay je hidup di hostel, kalau bosan petang2 turun main badminton. Sebelum ni rajin jogging tapi semenjak dah beli racket Rm12.90 dari econjaya, dah taknak jogging lagi dahh. Asalkan cergas sikit okay lah ye dak ? Dari terperap je dalam bilik.

Second, dah dapat tempat praktikal alhamdulillah. Punya lah kitorang berserabut hantar resume sana sini, call sana sini. Akhirnya syarikat ini terima juga kami ;) Syarikat apa ? Nanti aku update hahaha. Yang pastinya bukan kat Melaka, tapi kat Nilai. Kitorang bertiga, akan ditempatkan di bahagian R&D, QC/QA dan processing. Takut dan cuak jugaklah, rasa macam tak cukup je lagi ilmu dah kena pergi praktikal. huwaaaa ;(
serious cuak. Tapi harapnya dapat jugaklah tempuh semua cabaran ni kan cehh.

So nak promote jugaklah blog ni, blog ni adalah pengalaman internship senior2 yang lepas. Tapi dah dua tahun tak berupdate. 
Senior2 ramai yang update kat group fesbuk je lepastu. 
Kan best kalau batch kita akan mula kan balik !
InshaaAllah aku buat cadangan untuk mewujudkan satu blog ntok kitorang semua cerita tentang pengalaman kami haha.
So siapa yang curious apa sebenarnya bebudak foodtech ni buat ? bolehlah baca blog tersebut hewhew. Bukan masak2 taww.


Okay nanti guwe update lagi !



No comments:

Post a Comment