CLICK HERE

Sunday, August 18, 2013

Diari syawal part 3

apa yang saya buat sepanjang raya ? HAHA.

5 syawal

- Hantar nunun balik Beranang. Kurang sorang ahli kat rumah.
- Raya rumah pak long @ Port Dickson

6-8 syawal

duduk goyang kaki kat rumah sambil sambung kembali berpuasa. Puasa enam mempunyai pahala ganjaran sama dengan ganjaran pahala untuk mereka yang berpuasa selama setahun wallahua'lam. 
Dari segi kesihatan pula of course untuk menstabilkan kembali keadaan digestive system yang penat bekerja tak berhenti-henti sejak dari malam raya lagi. Apa tidaknya pagi petang siang malam jalan raya. Tak makan karang kecik pula hati tuan rumah. Kat rumah pula melambak balang kuih depan mata. Rasa tak lapar pun asyik rasa nak mengunyah je haha.

9 syawal

Raya rumah sedara mara sekitar Melaka.

10 syawal

Raya rumah sedara mara sekitar KL.


Aku ngan ibu tershopping sehelai jubah LOL !
Tapi ibu yang nak beli bukan aku yang nak hehehehehehe.

11 syawal

Kemuncak raya. 
Akhirnya Liah balik selandar, amal balik sharodz. 

Balik singgah raya rumah atam.

Tamat sudah hari raya.

Selamat kembali bersekolah bebudak sekolah haha. Teringat pula zaman skolah, sekarang ni mesti surau tengah bising suara masing2 bercerita pasal raya. memekak time bacaan mathurat pulak tuh, pastu budak badar mula mengamuk. Dah tahu buat bising dalam surau itu salah, tetap degil memasing hahha.
Dan waktu prep mesti makan ramai2. Pastu kelas senyap sunyi sebab homework satu apa pun tak siap lagi LOL !
Balik dorm sambung pulak makan lagi, makanan bebudak dorm pula =,=

Tinggal lah aku dengan aid kat rumah macam biasa. 
waktu siang tinggal aku krikk krikk krikk macam biasa kat rumah.
Everybody back to normal life.

Harap jumpa lagi syawal tahun depan :)

p/s- 
best je tengok masing2 raya dari rumah ke rumah. Rumah aku ni dahlah kat hujung dunia, aku pulak bukan kaki berjalan. sumpah malas nak keluar.
lagi 2,3 tahun engkorang kawen baru aku jumpa engkorang. haha.


1 comment: