CLICK HERE

Friday, January 20, 2012

contact lens:)



tetiber nak buat entry pasal contact lens sebab aku dah jadi antara
mereka yang memakainyaa .
kahhkahh .

rabun aku memang agak teruk, makin teruk bila aku
on off pakai speck.kejap pakai,kejap
tak pakai.Dan sekarang power mata aku agak tinggi ,
375 dua-dua belah mata.silau aku pulak , zero.
orang yang rabun taulah cemane ye.

Dua minggu lepas,roomate aku, Nad.
ajak beli contact lens, sebab AXIS ade buat promotion kat
kolej kitorang. Aku pon takut-takut berani
beli je la kan.
aku beli contact lens yg ntok sebulan punyee , niat nak try aje .

mula-mula , memang susah nak masuk dalam mata.
sampai nak nanges aku dibuatnye . haha .
lama-lama , oke lah .
best jugakk tak yah pakai speck especially bila time kawad. Takdelah
berkabus speck dengan peluh,ye dak ?

tapi speck masih digunakan, bila time aku terlambat.
agak leceh laa, kang termasuk plak dalam lubang idong time kelam
kabut tuu kan . hahahaha .
*okeh,tak lawak langsung=.=

so, sesiapa yang tak boleh melihat tanpa alat bantuan
melihat, tak penah try lagi , bolehlah try pakai contact lense ni.
aku pakai yang colourless je.
murah sangat.satu kotak RM25, ade 3 keping .
beli 2 kotak , bole pakai 3 bulan sebab satu keping tahan
selama 30 hari saja.i'm not sure if ada contact lens yang kekal punye.
means tak payah buang lepas sebulan.mungkin ade.

oh ye , aku pakai brand carevue.
setakat ni,alhamdulillah.oke .
mata aku masih berfungsi dengan normal.

p/s-apesal shoutmix aku tak berfungsi ?
shoutmix ade exp date jugakk kee?
warghhh!




4 comments:

  1. wah...
    aku memang tak boleh pakai lens, ganas! HAHA
    tp pikir2. balik ni nak tukar spect takda bingkai. nampak ayu siket, HAHA. kannn? HAHA!
    spect ni buat aku innocent je. muka suci. padahal bukan nye baik pung. HAHA

    ReplyDelete
  2. kau lagi oke kott pakai spek . haha . tapi aku setuju gile bab pakai spek takde bingkai tu.lagi comel . haha

    ReplyDelete
  3. fusho0 , qila nisa dah ber-lense ;)
    pasni bli kaler biru , hijau .
    baruu cam kajol ;) hewhew

    ReplyDelete