CLICK HERE

Thursday, September 1, 2011

raya story

assalamualaikum . 

raya pertama . 
bangun pagi . makan . i tak pegi solat sunat hariraya .
salam uwan dan segala sedara mara . pegi kubur .
pastu balik rumah , tido sampai petang . pastu tengok tv . almaklumlah , banyak cerita
menarik time raya , kan ? hehe:D .

itu saja cerita raya pertama i . 
tema raya pertama , biru . 

u olls jgn ingat i upload gamba segala bagai kat fesbuk ,
i beraya oke . i bergaya ambik gamba , pastu terus
tidur .

raya kedua.
harini i beraya sikit berbanding raya pertama .
balik rumah nenek , pegi kubur . salam nenek , salam sedara mara .
then pegi rumah sedara-mara ayah kat bt beruang .
 petang , pegi popular beli novels . kopak duit raya i .
melayanglah jugak nak dekat rm50 . novels punye pasal .
malam , parents i pegi beraya tapi i mls nak ikut .
i teman aid main bunga api .

 tema raya kedua , hijau =)


banyak gile mercun plus bungapi busu belikan .
tapi i tak berani nak main .
i takut api . nyalakan mancis dan lighter pon i takot .
malam raya kedua ni , kitorang bermlm kat umah nenek , bukit piatu .

raya ketiga.
balik rumah . sebelum tu , pegi ambik gamba family kat studio
macam biasa . pastu petang , lepak tengok tv .
ade tetamu , sedara sebelah ayah i . mlm , sambut besday Amca 
kat umah uwan . ade BBQ . makan besa kita mlm ni .
gemuk i . grr . kek sangat sedap .

itu saja raya story i . apa ? tak menarik ?
yelahhh , i tau . i tau .
raya i sangat simple . ahh , i dah tak pedulik .
kerja i sangat banyak tak beres dan dah 
berpusu-pusu mesej masuk bertanyakan pasal 
''qila , keje da siap lom ?''
and pelbagai mesej yg mencengkam jiwa i .
dah 3 hari i tak sentuh langsung buku i sebab sibuk tengok tv
dan enjoys habis-habisan .maka, i dah tamatkan
enjoy i tu setakat di sini saja .
gamba pon 3 je yg i larat nak upload . i dah upload 
separuh dari gamba raya i kat fesbuk .

kalau tak upload , nanti hilang lagi macam dulu .
habis gamba time i sekolah dulu lenyap mcm tu ja .

p/s-transformasi dari aku kepada i .
lebih menjimatkan masa dan tenaga sebab i pemalas orgnya .
babai .




2 comments:

  1. hahahha, bengong kau! a'ah ek, pakai i u senang keje! HAHA. wah, baju rya aku sepasang je. raya kedua aku pakai baju tdo dah. wuwuw

    ReplyDelete
  2. aku pakai baju kurung pon tido aje keje nye ,haha

    ReplyDelete